Sparta se ani přes výhru s Třincem před Vítkovice nedostala, Kladno těsně prohrálo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta se ani přes výhru s Třincem před Vítkovice nedostala, Kladno těsně prohrálo

Aktualizováno
Třinec prohrál se Spartou 2:4 a definitivně ztratil šanci postoupit přímo do čtvrtfinále.
Třinec prohrál se Spartou 2:4 a definitivně ztratil šanci postoupit přímo do čtvrtfinále.@hcocelari / Lukáš Filipec
Tipsport extraliga se blíží konci základní části. V nedělním 50. kole Sparta sice vyhrála s Třincem 4:2 – ten navíc ztratil šanci na přímý postup do čtvrtfinále – ze třetí pozice však Vítkovice nepřeskočila. Ty uhájily postavení na úkor posledního Kladna, na jehož ledě zvítězily těsně 2:1. Na konečný stav snížil v poslední minutě hry Jaromír Jágr (51). Jeho Rytíře čeká příští týden veledůležité utkání v Českých Budějovicích, které jsou jen o stupínek nad ním. Právě jeden z těchto celků bude tím, kdo bude v baráži hájit extraligovou příslušnost.

Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4n

Mladá Boleslav si definitivně zajistila jak záchranu v extralize, tak postup do předkola play off. Na ledě Hradce Králové totiž vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech, rozdílový pokus proměnil bývalý hráč soupeře Kelly Klíma. Mountfield tak nevyrovnal rekordní počin Liberce z ročníku 2016/17 a po deseti výhrách v základní hrací době za sebou padl.

Sparta Praha – Třinec 4:2

Sparta porazila v repríze loňského finále Třinec 4:2. Gólem a asistencí se na tom podíleli útočníci Miroslav Forman a David Kaše. Pražané bodovali v 15 z posledních 16 kol a stále ztrácejí tři body na druhé Vítkovice, které však odehrály o zápas navíc. Obhájci titulu Oceláři prohráli pátý z minulých šesti duelů a přišli o šanci na přímý postup do čtvrtfinále.

Kladno – Vítkovice 1:2

Kladno prohrálo s Vítkovicemi 1:2 a po třetí porážce za sebou dál uzavírá tabulku soutěže. Všechny tři duely přitom Středočeši odehráli na svém ledě. Hosté naopak uspěli v pátém z posledních šesti vystoupení a drží druhé místo. Vítězný gól si připsal útočník Jakub Kotala, jenž zaznamenal i nahrávku. Za domácí se prosadil až za stavu 0:2 v čase 59:03 Jágr.

Litvínov – Plzeň 2:1

Litvínov porazil Plzeň 2:1 a je blízko postupu do předkola play off, který může teoreticky slavit s ohledem na výsledky dalších týmů již dnes. Severočeši díky dvěma gólům Patrika Zdráhala, natáhli svoji vítěznou šňůru na čtyři zápasy. Plzeň si naopak připsala v únoru sedmou porážku v řadě.

Kometa Brno – Olomouc 3:0

Brno porazilo Olomouc 3:0 a Hanáky tak překonalo i počtvrté v sezoně. Kometa navázala na páteční výhru nad vítězem základní části z Pardubic, v tabulce zůstala na osmém místě a bodově se dotáhla na dnešního soupeře. Šesté čisté konto v sezoně udržel Dominik Furch.

Karlovy Vary – České Budějovice 5:1

Karlovy vary porazily České Budějovice 5:1 a přehrály tak Motor i počtvrté v sezoně. Energie, která se třikrát prosadila ve druhé třetině, se posunula na 9. místo tabulky. Jihočeši jsou i nadále předposlední a přišli o šanci na postup do předkola play off.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy.
Aktuální tabulka Tipsport extraligy.Livesport