Sparta vítá velkou posilu. Defenzivu vicemistra vyztuží zámořím ostřílený Kempný

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta vítá velkou posilu. Defenzivu vicemistra vyztuží zámořím ostřílený Kempný
Michal Kempný už trénuje s extraligovým vicemistrem.
Michal Kempný už trénuje s extraligovým vicemistrem.
HC Sparta Praha
Hokejová Sparta získala obránce Michala Kempného (32), který skončil v NHL v Seattlu. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem a bronzový medailista z letošního mistrovství světa podepsal v pražském klubu smlouvu na dva roky.

"O příchod Michala jsme stáli už od léta, kdy jsme byli domluvení v případě, že by mu nevyšlo angažmá v NHL. Jsme moc rádi, že jsme zůstali dál jeho první volbou. Je to obrovská posila do naší defenzivy," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka na klubovém webu.

Kempný se do extraligy vrací po sedmi letech, v sezoně 2014/15 hrál za Kometu Brno. Odchovanec Hodonína následně odešel do KHL, po sezoně v Omsku zamířil do NHL. V elitní kanadsko-americké soutěži postupně oblékal dresy Chicaga a Washingtonu, hrál i v nižší AHL.

"Nebylo to rozhodnutí ze dne na den. Řešili jsme tuto možnost průběžně. V zámoří to nevyšlo tak, jak jsem si představoval. Odehrál jsem tam v podstatě jen jeden zápas. Na začátku sezony mě pak hned poslali na farmu. Nechtěl jsem být v pozici, v jaké jsem byl loni. S rodinou jsme se rozhodli pro návrat zpět. Po sedmi letech v zahraničí se vracím tam, kde to všechno začalo," uvedl Kempný.

Pro Spartu se rozhodl hlavně s ohledem na ambice klubu i fakt, že v Praze bydlí. Zároveň potvrdil Hlinkova slova, že na případné spolupráci se domluvil už v létě. "Hrozně se mi líbí, že Sparta je tým s nejvyššími ambicemi. Úspěchu podřídíme vše, aby se nám povedlo to, co všichni chceme. A to je vyhrát titul. Na celou tu cestu se moc těším," řekl Kempný, jenž by dres Pražanů měl poprvé obléct příští týden ve středu v zápase proti Vítkovicím. "V neděli to ještě nebude. Potřebuji čas na to se srovnat," vysvětlil.

S novými spoluhráči trénoval poprvé dnes, v pátek už ale v televizi sledoval zápas Sparty proti Brnu. "Šel jsem shodou okolností s kamarádem na jedno pivo a dívali jsme se na zápas. Byl jsem překvapený výbornou fanouškovskou kulisou, zápas měl výborné tempo," řekl Kempný.