Štrasburk doma nevyhrál ani na devátý pokus, Rennes rozhodlo v úplném závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Štrasburk doma nevyhrál ani na devátý pokus, Rennes rozhodlo v úplném závěru

Štrasburk doma nevyhrál ani na devátý pokus, Rennes rozhodlo v úplném závěru
Štrasburk doma nevyhrál ani na devátý pokus, Rennes rozhodlo v úplném závěruAFP
Štrasburk nedokázal na vlastní půdě zvítězit ani na devátý pokus v letošní sezoně, jelikož v zápase 17. kola Ligue 1 padl s Troyes 2:3. Hosté měli výborný vstup do utkání, když do 20. minuty vedli o dvě branky. Domácí sice dokázali i díky skvělé trefě Ismaëla Doukourého v 54. minutě srovnat. Hráčům v bílých dresech ovšem nakonec zajistil tři body Xavier Chavalerin.

Štrasburk – Troyes 2:3

Domácí celek byl v úvodu střelecky aktivnější a jako první si vytvořil velkou příležitost. Ve třetí minutě utkání si Habib Diallo naskočil na centr z pravé strany, jeho hlavička však skončila vedle. Naopak hosté z vůbec první střely na bránu skórovali. Renaud Ripart se probojoval k míči ve vápně a přízemní střelou k levé tyči poslal ESTAC v 16. minutě do vedení.

Další velká rána pro Štrasburk přišla o čtyři minuty později, kdy se míč odrazil k Ronymu Lopesovi, jenž ránou zpoza šestnáctky navýšil náskok Troyes. V dalším průběhu první půle se hosté zatáhli a přenechali iniciativu týmu z Alsaska. Jeho ofenzivní úsilí vyústilo v branku naděje ve 41. minutě, když se po nepřesvědčivém výběhu Mateusze Lise dostal k hlavičce Diallo a tentokrát už rozvlnil síť.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Štrasburk po změně stran navázal na aktivitu z konce úvodního dějství a v 52. měl na hlavě vyrovnávací gól Ludovic Ajorque, ale jeho hlavičku skvěle zneškodnil Lis. Nejhezčí moment střetnutí přišel o dvě minuty později, kdy pravý obránce Alsasanů Doukouré napřáhl zpoza pokutového území a nechytatelným projektilem do šibenice srovnal. Pro mladého Francouze to byl vůbec první gól na seniorské úrovni.

Čtvrthodiny před koncem si mohli vzít vedení zpět hosté. Po ojedinělém protiútoku však střelu Yassera Larouciho z nadějné pozice zablokoval jeden z obránců. Rozhodující akce zápasu přišla v 78. minutě, kdy se po signálu z rohového kopu prosadil střelou z voleje Chavalerin.

Lille – Remeš 1:1

Fotbalisté Lille neudrželi vedení a na vlastní půdě remizovali s Remeší 1:1. Za domácí se v první půli nemohl prosadit nikdo jiný než třetí nejlepší střelec celé soutěže Jonathan David. Naopak hosté se v duelu museli obejít bez zraněného kanonýra Folarina Baloguna, jehož ovšem střelecky nahradil v 79. minutě střídající Jens Cajuste. Pro Remeš to tak byla již devátá remíza v letošním ročníku, což je nejvyšší číslo z celé ligy. Zároveň zůstali hosté od poloviny září v soutěžních kláních neporaženi.

Lille bylo střelecky aktivnější
Lille bylo střelecky aktivnějšíOpta by Stats Perform

Montpellier – Marseille 1:2

Fotbalisté Marseille zvítězili na půdě Montpellieru 2:1, a pojistili si tak dosavadní třetí příčku v tabulce. Po nepříliš atraktivní první půli vstřelil úvodní gól hned po změně stran host z Arsenalu Nuno Tavares, který se z pozice obránce prosadil již popáté v letošním ročníku. Tentýž hráč v závěru ukázal i svou stinnou stránku, když byl po hrubém faulu vyloučen. Olympioniky to ale nakonec mrzet nemuselo, jelikož s týmem z jihu Francie neprohráli již osm utkání v řadě.

Rennes – Nice 2:1

Dlouho se zdálo, že domácí Rennes nedokáže využít herní převahu k zisku tří bodů, ale nakonec se ukázalo, že rozhodující zásah si schovává až na konec duelu. Vítězný gól vstřelil v 89. minutě Benjamin Bourigeaud.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Flashscore