Šwiateková přišla s kapesníkem, proti kamarádce jí k postupu pomohly elegantní skluzy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šwiateková přišla s kapesníkem, proti kamarádce jí k postupu pomohly elegantní skluzy

Šwiateková čtvrtfinále proti McNallyové zvládla, byť se potýká s nachlazením.
Šwiateková čtvrtfinále proti McNallyové zvládla, byť se potýká s nachlazením.Profimedia
Publikum si oddechlo. Dívka, kvůli které jezdí z Polska do Ostravar arény, postoupila na Agel Open do semifinále. Řeč je o světové jedničce Ize Šwiatekové (21), která sice s Caty McNallyovou (20) hrála vyrovnaný zápas a nepříliš známá Američanka často hrozila, klíčové momenty si ale Šwiateková pohlídala.

Přichází podzim a s ním nachlazení. Nejen Petra Kvitová, ale také Šwiateková už musela na kurt nastupovat s kapesníkem a na začátku zápasu si častěji utírala nos, než aby předváděla přesvědčivou hru. Jenže velikost hráčky poznáte v krizových momentech. A když přišly, tak je polská tenisová superstar vyřešila bravurně.

“Byl to hodně fyzický zápas, na začátku druhé sady jsem cítila, jak moje hladina energie trochu klesá. A tak jsem ráda, že jsem se dokázala vrátit a mohla jsem využít zkušenosti v důležitých momentech. Protože Caty hrála opravdu dobře,” vyprávěla polská tenistka.

Svou rivalku dobře znala, z cesty za postupem musela vyřadit svou kamarádku Caty McNallyovou. Společně vyhrály v roce 2018 debla na juniorském Roland Garros a v dobách, kdy byly obě teenagerky, dvakrát vyhrála Američanka. Jenže od té doby se mnohé změnilo. Šwiateková dospěla ve výjimečnou hráčku a v pátečním odpoledni poprvé svou dobrou známou porazila.

"Bylo určitě jednodušší připravit se takticky, protože dobře znám její styl. Ale na druhou stranu, od doby, kdy jsme hráli naposledy, uběhlo hodně času. Věděla jsem, že udělala pokrok a musela jsem být připravena. Caty navíc hraje jinak než ostatní hráčky,” vyprávěla Šwiateková po zápase.

Proti McNallyové předvedla svou specifickou zbraň - skluzy za balonky. Je až neuvěřitelné, jak na velmi hrubém povrchu připomínajícím “šmirglpapír” dokáže elegantně klouzat. Aktuálně doklouzala do semifinále a vyrovnala svůj loňský výsledek. Ale určitě bude chtít letos víc.