Trestný fiftýn a konec. Tiafoe neudržel nervy a pomohl Nizozemcům k výhře nad USA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trestný fiftýn a konec. Tiafoe neudržel nervy a pomohl Nizozemcům k výhře nad USA
Frances Tiafoe nesouhlasí s rozhodnutím rozhodčího v zápase s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem.
Frances Tiafoe nesouhlasí s rozhodnutím rozhodčího v zápase s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem.Profimedia
Trestným fiftýnem ukončil americký tenista Frances Tiafoe (25) daviscupový zápas ve Splitu a pomohl Nizozemcům k překvapivému vítězství. V závěru čtvrteční třísetové bitvy s Tallonem Griekspoorem (24) se dožadoval opakování výměny, ale rozhodčí to odmítl a Tiafoe vzteky rozmlátil raketu. Protože už měl jedno varování, bod dostal Griekspoor a slavil výhru i zároveň druhý bod pro nizozemský tým.

"Konec zápasu byl hodně nešťastný," utrousil čtvrtfinalista nedávného US Open Tiafoe. "Za stavu 5:2 se toho stalo hodně. Samozřejmě jsem se mohl zachovat líp, ale emoce pracují, reprezentuji svou zemi a chci vyhrát," snažil se svůj výbuch omluvit po dramatickém souboji, který prohrál po více než dvou a půl hodinách 3:6, 7:6 a 6:7.

S rozhodčím i ředitelem turnaje ve Splitu se hádal po Griekspoorově servisu. Lajnový rozhodčí zahlásil aut, Tiafoe proto returnoval do sítě. Nizozemec si vzal výzvu a ukázalo se, že míček dopadl na čáru. Hlavní sudí však odmítl Američanův argument, že by se výměna měla opakovat.

Ve středu přitom Tiafoe také daviscupový duel prohrál. Borna Gojo ho přehrál 6:4, 7:6, nicméně Chorvaté podlehli Američanům 1:2. Skupinu D v Chorvatsku vedou Nizozemci a jsou blízko postupu do listopadového čtvrtfinále.

Přehled zápasu Griekspoor – Tiafoe 6:3, 6:7, 7:6