Sinner je letos stále neporažen. Po Australian Open ovládl i Rotterdam a bude v TOP 3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner je letos stále neporažen. Po Australian Open ovládl i Rotterdam a bude v TOP 3

Jannik Sinner letos vyhrál všech 11 zápasů.
Jannik Sinner letos vyhrál všech 11 zápasů.Profimedia
Jannik Sinner (22) ve finále halového klání ATP 500 v Rotterdamu složil úspěšný reparát a po triumfu na Australian Open ovládl i svůj druhý turnaj v roce 2024. Celkově 12. titul italský tenista získal po výhře 7:5, 6:4 nad Australanem Alexem de Minaurem (25), s nímž vyhrál i šestý vzájemný zápas, udržel letošní neporazitelnost a zajistil si premiérový posun na post světové trojky.

Sinner – De Minaur 7:5, 6:4

Jannik Sinner loni zaznamenal několik milníků a definitivně se usadil mezi užší světovou špičkou. Slavil první tituly z turnajů Masters 1000, ve Wimbledonu si zahrál poprvé v semifinále grandslamu a v závěru sezony získal dva skalpy Novaka Djokoviče. První mu pomohl k postupu do finále Turnaje mistrů a druhým dovedl Itálii k triumfu v Davis Cupu.

Před sezonou 2024 se tak zařadil mezi hlavní aspiranty na velké triumfy a hned na první akci prognózy naplnil. Na Australian Open se stal po finálovém obratu z 0:2 na sety proti Daniilu Medveděvovi první italským šampionem.

Pak si oproti původním plánům naordinoval o týden delší pauzu a vynechal turnaj v Marseille, formu z Melbourne ale neztratil. Na halové pětistovce v Rotterdamu se poprvé v kariéře představil jako grandslamový šampion a ve všech pěti zápasech potvrdil roli favorita.

Jediný set dvaadvacetiletý Ital ztratil ve druhém kole s francouzským veteránem Gaëlem Monfilsem. V nedělním finále si poradil se světovou jedenáctkou Alexem de Minaurem a složil úspěšný reparát za nezdar z loňska, kdy v boji o titul podlehl Medveděvovi. 

Sinner se na dvousetové vítězství proti oblíbenému soupeři nadřel. V obou setech neudržel výhodu brejku, v úvodní sadě dokonce za stavu 5:4 nevyužil čtyři setboly při svém podání. Klíčové okamžiky ale zvládnul lépe, po více než dvou hodinách bojě zvítězil 7:5, 6:4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6:0.

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Alex der Minaur
Statistiky zápasu Jannik Sinner – Alex der MinaurLivesport

"Byl to velmi těžký zápas. Alex se určitě se brzy dočká dalšího titulu, pokud bude pokračovat ve výkonech, jako tady v Rotterdamu," řekl během slavnostního ceremoniálu Sinner, jenž vyhrál i 11. letošní zápas a svou neporazitelnost protáhl na 14 utkání. 

V celkově 16. finále Sinner získal už 12. titul, který mu ve světovém žebříčku zajistil posun na nové kariérní maximum. V pondělí se vyhoupne na 3. místo před Medveděva a za Carlose Alcaraze a Novaka Djokoviče, na kterého bude ztrácet 1585 bodů.

De Minaur si den po oslavě 25. narozenin zahrál patnácté finále a byť na osmý titul nedosáhl, stane se světovou devítkou a o jednu příčku vylepší své nejlepší umístění.

Zatímco Sinner by se měl znovu představit až na březnových podnicích Masters 1000 v Indian Wells a Miami, De Minaur bude příští týden obhajovat finále v mexickém Los Cabos. 

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu