Nepovedená generálka na Paříž. Vondroušová ve Štrasburku prohrála čtvrtfinále s Kalininovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nepovedená generálka na Paříž. Vondroušová ve Štrasburku prohrála čtvrtfinále s Kalininovou

Markéta Vondroušová prohrála s Anhelinou Kalininovou již potřetí.
Markéta Vondroušová prohrála s Anhelinou Kalininovou již potřetí.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) skončila na třech turnajích před Roland Garros pokaždé již na raketě druhé soupeřky. Na antukovém podniku WTA 500 ve Štrasburku nejvýše nasazená Češka nezvládla deštěm odloženou dohrávku čtvrtfinále proti Anhelině Kalininové (27), které podlehla 7:5, 3:6, 2:6. Ukrajinka v následném souboji o finále nestačila na rozjetou Američanku Danielle Collinsovou (30), jež si o třetí letošní titul zahraje s krajankou Madison Keysovou (29).

Vondroušová – Kalininová 7:5, 3:6, 2:6

Markéta Vondroušová ve Štrasburku začala rozpačitě už v prvním vystoupení proti Magdaleně Frechové, nakonec ale zdravotně indisponovanou Polku po obratu porazila. Také s druhou soupeřkou nezačala vůbec dobře, a byť proti Anhelině Kalininové v úvodu otočila vývoj z 0:4 a první set získala, tentokrát sama vedení 1:0 na sety neudržela a po více než dvou a půl hodinách boje prohrála 7:5, 3:6, 2:6.

Čtvrtfinále se mělo odehrát už ve čtvrtek večer, ale zápas byl kvůli dešti odložen a brzký dopolední termín Vondroušové 'nechutnal'. Nejlepší pasáž zaznamenala během otočky z 0:4 na 5:4, zlepšený výkon ale udržet nedokázala. Úvodní sadu ještě urvala na svou stranu, ale ve druhém ani třetím dějství se jí už stav 0:3 otočit nepodařilo.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova sice zahrála více vítězných úderů (34:30), ale také spáchala více nevynucených chyb (38:28). Téměř třetina z nich byla dvojchyba (12). Celkem osmkrát přišla o podání, využila jen třetinu z 18 šancí na brejk a s o tři roky starší Ukrajinkou prohrála již třetí ze čtyř vzájemných soubojů.

"Ten první set byl trochu podivný. Obě jsme nehrály dobře. Ale já se postupně lepšila a jsem šťastná, že jsem se dokázala probudit a fungovaly mi nohy. Postupně jsem hrála čím dál lépe, i když mi docházely síly," komentovala Kalininová, jež ve Francii zvládla už třetí třísetový zápas.

Statistiky zápasu Markéta Vondroušová – Anhelina Kalininová
Statistiky zápasu Markéta Vondroušová – Anhelina KalininováLivesport

Vondroušová během antukového jara odehrála čtyři turnaje a pouze ve Stuttgartu, kde si vyšlápla na Arynu Sabalenkovou, vyhrála víc jak jeden zápas a po třech výhrách došla do semifinále. Na dalších třech akcích na úvodní vítězství navázat nedokázala - v Madridu padla s Mirrou Andrejevovou, v Římě nestačila na Soranu Cirsteaovou a druhá sokyně byla nad její síly i ve Štrasburku.

Česká tenistka marně bojovala o teprve druhé semifinále od loňského triumfu ve Wimbledonu. Nyní se přesune do Paříže, kde se finalistka z roku 2019 střetne o zopakování loňského druhého kola na French Open proti Španělce Rebece Masárové.

Kalininová o své třetí a opět antukové finále, v němž by usilovala o premiérový titul, marně usilovala proti odpočaté Danielle Collinsové. Své oblíbené americké soupeřce podlehla 6:7, 1:6 a v pátém v zájemném střetnutí teprve podruhé prohrála. 

Třicetiletá Collinsová vyhrála již 22. ze 24 posledních zápasů, přičemž prohrála pouze dvakrát se Sebalenkovou. O celkově 5. titul a již třetí v tomto roce se Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, utká s krajankou Madison Keysovou (H2H 1:1).

O druhé místo ve finále se utkají Madison Keysová s Ljudmilou Samsonovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Štrasburku