Vondroušová je bez ztráty setu ve čtvrtfinále, Nosková nestačila na Raducanuovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vondroušová je bez ztráty setu ve čtvrtfinále, Nosková nestačila na Raducanuovou
Aktualizováno
Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set.
Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové (23) a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Místo mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková (19), jež podlehla 0:6, 5:7 Emmě Raducanuové (21) a přišla o možnost se opět utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Vondroušová – Potapovová 7:6, 6:1

Markéta Vondroušová loni prožila životní sezonu korunovanou senzačním triumfem ve Wimbledonu, kde se stala první nenasazenou šampionkou nejslavnějšího turnaje v open éře. Po čtvrtfinálové účasti na US Open se jí však i vinou zdravotních problémů přestalo dařit a do Stuttgartu přijela s nelichotivou letošní bilancí 5:4.

V Porsche Areně se ovšem zase rozjíždí a stále neztratila set. Po Donně Vekičové si poradila i s loňskou semifinalistkou Anastasií Potapovovou a vzájemnou bilanci s Ruskou upravila na 4:1. V úvodním dějství se dostala jen k jednomu brejkbolu a brejk nepotvrdila, nicméně v tie-breaku měla navrch 7:5 a ve druhé sadě už díky chybám soupeřky naprosto dominovala.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Vondroušová ve Stuttgartu plní roli nasazené šestky a absolvuje svůj první turnaj po zhruba měsíční pauze a odstoupení z tisícovky v Indian Wells. V posledních pár týdnech na kurtech chyběla kvůli úmrtí dědečka.

Na tradičně silně obsazené antukové pětistovce startuje počtvrté v kariéře a postupem mezi nejlepší osmičku vylepšila své maximum v tomto dějišti. Všechny tři předchozí starty totiž zakončila nejpozději ve druhém kole.

Bývalá finalistka French Open v tomto týdnu zaznamenala svou teprve druhou vítěznou sérii a zároveň druhé čtvrtfinále v letošní sezoně. V tomto roce hrála čtvrtfinále pouze v Dubaji a zahodila v něm luxusní náskok včetně mečbolů proti Soraně Cirsteaové.

O první semifinále od zmíněného triumfu ve Wimbledonu se utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Se světovou dvojkou prohrála poslední čtyři souboje a ve vzájemné bilanci ztrácí 2:4.

Raducanuová – Nosková 6:0, 7:5

Linda Nosková v úterý vyřadila světovou desítku Jelenu Ostapenkovou a i na sedmém letošním turnaji zvládla své úvodní vystoupení, přidat druhou výhru ale už potřetí v řadě nedokázala. Dva dny po skalpu bývalé šampionky Roland Garros nestačila na bývalou vítězku US Open Emmu Raducanuovou.

Devatenáctiletá Češka se s o dva roky starší Britkou utkala podruhé a opět na antuce prohrála. Zatímco předloni na French Open svedla třísetovou bitvu, tentokrát dostala kanára a soupeřce nedokázala vzít jediný servis. 

V prvních dvou gamech na returnu měla Nosková šanci na brejk, ale dva brejkboly nevyužila a Raducanuová od té chvíle vyhrála na podání 30 ze 38 fiftýnů. Česká tenistka ve druhé sadě hru vyrovnala, ale do třetího dějství a nakonec ani do tie-breaku Britku nedostala. První mečbol ještě odvrátila esem, při druhém ale poslala míček do autu a prohrála 0:6, 5:7.

Statistiky zápasu Emma Raducanuová – Linda Nosková
Statistiky zápasu Emma Raducanuová – Linda NoskováLivesport

Nosková se porážkou připravila již o pátý souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, kterou letos porazila na Australian Open a podlehla jí na posledních dvou akcích v Indian Wells a Miami. 

S vítězkou předchozích dvou ročníků Šwiatekovou si tak ve čtvrtfinále zahraje stejně jako předloni Raducanuová, jež ve dvou vzájemných duelech neuhrála ani set. Polská tenistka v prvním letošním utkání na antuce porazila 6:3, 6:4 Belgičanku Elise Mertensovou a svou bilanci ve Stuttgartu vylepšila na 9:0. 

Výsledky turnaje WTA 500 ve Stuttgartu