Nejvýše nasazený Lehečka si v Umagu zahraje s Thiemem, Čilič se vrátil porážkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejvýše nasazený Lehečka si v Umagu zahraje s Thiemem, Čilič se vrátil porážkou

Aktualizováno
Lehečka narazí v Umagu na Thiema, utkají se poprvé.
Lehečka narazí v Umagu na Thiema, utkají se poprvé.AFP
Nejvýše nasazený Jiří Lehečka (21) odstartuje své působení na podniku ATP 250 v chorvatském Umagu premiérovým soubojem s bývalou světovou trojkou a grandslamovým šampionem Dominicem Thiemem (29). Rakušan, který se už několik let trápí, si v úvodním kole poradil 6:4, 7:5 s Facundem Bagnisem (33) a vyhrál v tomto dějišti i pátý zápas. Marin Čilič (34) odehrál svůj první soutěžní zápas od ledna a po operaci kolene se vrátil porážkou s kvalifikantem.

Lehečka je teprve počtvrté v kariéře mezi nasazenými na nejvyšším okruhu a v Umagu si poprvé vyzkouší roli nasazené jedničky. Nejlepší Čech v žebříčku odehraje první soutěžní zápas od skreče v osmifinále nedávného Wimbledonu, v němž vzdal za stavu 0:2 na sety pro zranění pravé nohy Daniilovi Medveděvovi.

Thiem –⁠ Bagnis 6:4, 7:5

Svůj debut na chorvatském antukovém podniku série ATP 250 zahájí duelem s vítězem US Open 2020 Dominikem Thiemem. Jednadvacetiletý talent, který poté odletí na americké betony a bude se připravovat na závěrečný grandslam sezony US Open, se s Rakušanem utká poprvé.

Sestřih utkání Thiem –⁠ Bagnis.
Livesport CZ

Thiem, jenž si prochází od začátku sezony 2021 i kvůli neustálým zdravotním problémům velkou krizí a momentálně nefiguruje ani v TOP 100 světového pořadí, si v úvodním kole poradil s Facundem Bagnisem. Proti argentinskému kvalifikantovi odvrátil dvojnásobný finalista French Open všech šest brejkbolů včetně dvou setbolů a po dvou hodinách boje mu oplatil loňskou porážku z domácího challengeru v Salcburku.

Bývalý třetí hráč hodnocení startuje v Umagu podruhé v kariéře. Před dlouhými osmi lety dokázal v tomto dějišti vyhrát všechna čtyři utkání a získal druhý z celkového počtu 17 titulů na nejvyšším okruhu.

Pozápasový ohlas Thiema.
Livesport CZ

Čilič –⁠ Cobolli 4:6, 3:6

V závěru pondělního programu se poprvé od prvního lednového týdne představil Marin Čilič. Domácí grandslamový šampion si na úvodním letošním turnaji v Puné zranil koleno, s nímž nakonec musel na operaci. V prvním kole nestačil 4:6, 3:6 na kvalifikanta Flavia Cobolliho.

Proti Italovi se dostal ke třem brejkbolovým šancím, ale ani jednu možnost neproměnil. Bývalý třetí muž pořadí, který v Umagu před 11 lety triumfoval a finále hrál i o rok dříve, ztratil třikrát vlastní servis a nepomohlo mu ani přerušení kvůli dešti. Teprve druhý duel v probíhající sezoně prohrál za hodinu a 57 minut.

Výsledky mužské dvouhry turnaje v Umagu