Tennis Tracker: Kvitová v Montrealu po půlnoci udolala poslední vítězku Giorgiovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kvitová v Montrealu po půlnoci udolala poslední vítězku Giorgiovou

Petra Kvitová zvládla porazit Camilu Giorgiovou.
Petra Kvitová zvládla porazit Camilu Giorgiovou.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 10. srpna?
Moment dne WTA ze zápasu Pegulaová – Paoliniová
Livesport
Moment dne ATP ze zápasu Medveděv – Musetti
Livesport

23:59 – Pořadatelé turnaje WTA 1000 v Montrealu po více než tříhodinové pauze vysušili kurty a navzdory dalšímu blížícímu se dešti poslali tenistky zpátky do boje. Hrálo se ale jen pár minut, než začalo znovu pršet. Karolína Muchová v úvodu třetí sady proti Ize Šwiatekové stihla ztratit servis, naopak Marii Bouzkové se proti Darje Kasatkinové povedl brejk a s favoritkou hraje 3:6 a 2:2.

23:51 – "Dnes hodně foukalo a pro oba to bylo těžké. Byly to jedny z největrnnějších podmínek, ve kterých jsem hrál. Ten vítr byl celkem zvláštní. Často se měnila jeho síla, takže nemůžete jít do úderů naplno. Bylo těžké s tím pracovat," komentoval Daniil Medveděv zápas s Lorenzem Musettim.

2c9da367-dcef-4eb7-a1db-34b745574565
Livesport

23:18Daniil Medveděv si na Masters 1000 v Torontu poradil i s druhým Italem ve dvou setech a pokračuje za obhajobou předloňského triumfu. Po Arnaldim přehrál 6:4, 6:4 Lorenza Musettiho a postoupil do čtvrtfinále. V něm se světová trojka střetne s Alexem de Minaurem.

Závěry setů zápasu Medveděv – Musetti
Livesport

22:13Nick Kyrgios nebude startovat ani na posledním čtvrtém grandslamovém turnaji sezony US Open. Osmadvacetiletý Australan už letos vynechal Australian Open, Roland Garros a neobhajoval ani loňské finále na londýnské trávě ve Wimbledonu. O jeho odhlášení bez upřesnění důvodů informovali pořadatelé newyorského grandslamu na sociálních sítích. Na předchozích třech grandslamech chyběl pokaždé z jiného důvodu, nicméně pokaždé kvůli zranění.

22:00Alejandro Davidovich v Torontu udolal po tříhodinovém boji 7:6, 4:6, 7:6 světovou pětku Caspera Ruuda, přestože ve třetím setu prohrával 3:5, a počtvrté v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. O své největší semifinále na tvrdém povrchu si španělský tenista zahraje s Američanem Mackenziem McDonaldem, který si zajistil své největší čtvrtfinále kariéry.

Závěr prvního a třetího setu zápasu Davidovich – Ruud
Livesport

21:21 – V Torontu se po zhruba 90minutové přestávce zaviněné deštěm znovu pokračuje. Jako první se mezi osmičku nejlepších prodral Mackenzie McDonald, který porazil 6:3, 6:3 domácího Milose Raonice a postoupil do svého největšího čtvrtfinále. V něm osmadvacetiletý Američan čeká na vítěze duelu Casper Ruud a Alejandro Davidovich.

20:33 – Deštivé počasí přerušuje také zápasy na turnaji WTA 1000 v Montrealu, kde právě bojují o postup do čtvrtfinále dvě české tenistky. Karolína Muchová těsně před pauzou vyrovnala souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (1:6, 6:4), Marie Bouzková prohrává s Darjou Kasatkinovou 3:6 a 1:2 s mankem brejku.

19:02 – První osmifinálové duely na Masters 1000 v Torontu komplikuje déšť. Přerušeny právě byly duely Caspera Ruuda s Alejandrem Davidovicehm (6:7 a 3:2) a Milose Raonice s Mackeniem McDonaldem.

18:19 – Američanka Jessica Pegulaová v Montrealu přehrála 6:4, 6:0 Italku Jasminu Paoliniovou a jako první postoupila do čtvrtfinále. O zopakování výsledku z posledních dvou ročníků kanadské 'tisícovky' si světová trojka zahraje s Markétou Vondroušovou, nebo Coco Gauffovou.

14:22Tereza Martincová na 125k v Polsku na své třetí letošní semifinále nedosáhla a přišla o možnost vrátit se po skončení turnaje do TOP 100 pořadí. Bývalá světová čtyřicítka a poslední česká naděje ve dvouhře podlehla ve čtvrtfinále 7:6, 2:6, 0:6 Dajaně Jastremské.

11:48 – "Děkuju všem divákům, že zůstali tak dlouho. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy dohrála takhle pozdě. Mám z postupu velkou radost a dnes budu hrát znovu, tak snad se zase uvidíme," řekla směrem k publiku Petra Kvitová po postupu do osmifinále v Montrealu.

Pozápasový ohlas Kvitové.
Livesport

10:34 – "Na turnajích Masters je každý hráč velmi dobrý. V mužském tenise jsou navíc tak malé rozdíly. Už jsem hrál několik zápasů se zástupci TOP 10 a věděl jsem, že můžu vyhrát, že na to mám. Už několikrát jsem byl blízko vítězství, ale pak přišel špatný game a prohrál jsem. Musíte být připravení na každý míč," řekl Marcos Giron po senzačním skalpu světové šestky Holgera Runeho na Masters v Torontu.

Pozápasový ohlas Girona.
Livesport

10:12 – "Nebylo to vůbec snadné. Myslím si, že hrál agresivnější tenis než já. Od prvního míče jsem se snažil být solidní a dostat se do rytmu. Jak ale víte, měl jsem s tím potíže. Jsem rád, že si tady můžu zahrát další kolo," řekl Carlos Alcaraz po zvládnutém úvodním zápase na Masters v Torontu.

Pozápasový ohlas Alcaraze.
Livesport

9:23 – "Byl to šíleně těžký zápas. Po tak dlouhé pauze hraje úžasně a je to skvělá hráčka. Bylo to velmi těžké, bojovalo se až do konce. Zaslouží si pochvalu, byl to parádní zápas," řekla Markéta Vondroušová po výhře nad vracející se Caroline Wozniackou.

Pozápasový ohlas Vondroušové.
Livesport

7:05  Petra Kvitová na úvod podniku WTA 1000 v Montrealu ve svém prvním vystoupení od svatby vyhrála souboj bývalých šampionek s Camilou Giorgiovou. Česká vítězka z roku 2012 přehrála italskou 'obhájkyni montrealského titulu' z roku 2021 v nočním zápase hodinu po půlnoci 6:2, 5:7, 6:0 a oplatila ji předloňské vyřazení. V osmifinále se po čtyřech letech utká se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Zajímavé výměny z utkání Kvitová – Giorgiová.
Livesport

5:36 – Šestý hráč světa Holger Rune od postupu do čtvrtfinále Wimbledonu prohrál čtvrtý ztápas po sobě. V Torontu na úvod US Open Series dánský mladík podlehl 2:6, 6:4, 3:6 Američanu Marcosi Gironovi, jenž vyhrál i druhý vzájemný duel.

Zajímavé výměny z utkání Giron – Rune.
Livesport

5:33 – Světová dvojka Aryna Sabalenková v Montrealu vstoupila do US Open Series výhrou 6:3, 7:6 nad Chorvatkou Petrou Martičovou. V osmifinále se předloňská semifinalistka střetne s Ljudmilou Samsonovovou

Zajímavé výměny z utkání Martičová – Sabalenková.
Livesport

5:27 – Aleksandar Vukic v Torontu dál využívá své druhé šance. Australský lucky loser po skalpu Borny Čoriče zdolal i Sebastiana Kordu a po výhře 6:3, 4:6, 7:6 postoupil poprvé do osmifinále turnaje Masters 1000. V něm se střetne s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

5:22 – Světová jednička Carlos Alcaraz úspěšně vstoupil do přípravy na US Open, na kterém loni získal první grandslamový titul. Při premiéře na Masters v Torontu porazil 6:3, 7:6 amerického vrstevníka Bena Sheltona a připsal si první výhru na kanadském Rogers Cupu. O čtvrtfinále si zahraje s Polákem Hubertem Hurkaczem.

Zajímavé výměny z utkání Alcaraz – Shelton.
Livesport

5:18 – Danielle Collinsová na třetí pokus porazila Mariu Sakkariovou. V Montrealu americká tenistka zvítězila nad čerstvou finalistkou z Washingtonu 6:4, 6:2 a po deseti měsících a sérii pěti porážek si připsala skalp hráčky TOP 10. V osmifinále na ni čeká domácí Leylah Fernandezová

2:08 – Šampion z roku 2010 Andy Murray na Masters v Torontu zdolal 7:6, 3:6, 7:5 Australana Maxe Purcella, i když ve třetí sadě prohrával 2:4, a po pěti měsících vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě. O druhé letošní čtvrtfinále a největší od Wimbledonu 2017 si šestatřicetiletý Brit zahraje s Italem Jannikem Sinnerem.

2:01 – Lleylah Fernandezová v Montrealu udolala po tříhodinové bitvě 7:5, 5:7, 6:3 světovou dvanáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie a oplatila jí vyřazení z loňského Rogers Cupu v Torontu. V osmifinále 20letá Kanaďanka čeká na vítězku duelu mezi Daniellou Collinsovou a Mariou Sakkariovou.

2:00 – Karolína Muchová a Markéta Vondroušová na klání WTA 1000 v Montrealu krátce po postupu do osmifinále dvouhry nedohrály zápas druhého kola ve čtyřhře. České tenistky za stavu 2:1 skrečovaly nasazenému páru Desirae Krawczyková a Demi Schuursová a společnou bilanci si pohoršily na 5:2.

1:12 – Světová osmička Jannik Sinner na druhý pokus zaznamenal výhru na Masters 1000 v Torontu. S krajanem Matteem Berrettinim si v prvním zápase od porážky v semifinále Wimbledonu poradil 6:4, 6:3 a postupem do osmifinále vyrovnal své maximum na Rogers Cupu. O čtvrtfinále se jednadvacetiletý italský tenista utká s Andym Murraym, nebo Maxem Purcellem.

00:24 – Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová si připsala už devátou výhru v řadě. V Montrealu ve druhém kole ukončila první turnaj po mateřské pauze se vracející Dánky Caroline Wozniacké, bývalou světovou jedničku porazila 6:2, 7:5, přestože ve druhé sadě ztratila čtyři gamy v řadě a za stavu 3:4 čelila brejkbolu. O čtvrtfinále si zahraje v souboji hráček TOP 10 s Coco Gauffovou. 

Zajímavé výměny z utkání Vondroušová – Wozniacká
Livesport