Tennis Tracker: Nečekaně složené finále ovládl v Gstaadu Cachín a získal první velký titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nečekaně složené finále ovládl v Gstaadu Cachín a získal první velký titul

Pedro Cachín získal ve svém prvním finále na okruhu ATP titul.
Pedro Cachín získal ve svém prvním finále na okruhu ATP titul.@SwissOpenGstaad
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 23. července?
ATP moment dne, 23. července.
Livesport
WTA moment dne, 23. července
Livesport

23:14 Qinwen Zheng se na druhý pokus dočkala svého premiérového triumfu na turnajích WTA. Talentovaná Číňanka, která loni v září neuspěla na betonech v japonském Tokiu, porazila na antuce v italském Palermu 6:4, 1:6, 6:1 domácí naději Jasmine Paoliniovou. Na tomto sicilském podniku dokázala jako první přetavit volnou vstupenku od pořadatelů v titul.

Sestřih zápasu Zheng – Paoliniová.
Livesport

22:00 Adrian Mannarino přehrál ve finále na travnatých dvorcích v Newportu 6:2, 6:4 domácí senzaci Alexe Michelsena, upravil svou finálovou bilanci na nejvyšším okruhu na tři výhry a 10 porážek a získal třetí titul. Francouzský veterán se po druhém kariérním triumfu na nejrychlejším povrchu vrátí do nejlepší třicítky hodnocení.

Sestřih zápasu Michelsen – Mannarino.
Livesport

20:50Zdeněk Kolář nezvládl finále kvalifikace na podniku ATP v Umagu a dál čeká na první účast v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu od loňského Wimbledonu. V přímém souboji o hlavní fázi chorvatského turnaje nestačil 4:6, 2:6 na Flavia Cobolliho.

20:30 – Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová na turnaji v Hamburku nedotáhla dobře rozehraný zápas s Pannou Udvardyovou a osmifinále si nezahraje. Ačkoliv první set ovládla v poměru 6:3, další dva sety už patřily maďarské tenistce (3:6, 1:6).

Sestřih zápasu Schmiedlová – Udvardyová.
Livesport

19:35 – Chorvatští tenisté jsou vítězi letošního ročníku Hopmanova poháru. V exhibiční soutěži smíšených dvojic, která se do kalendáře vrátila po čtyřech letech a netradičně se konala až teď v červenci a na antuce ve francouzském Nice, porazili díky bodům Donny Vekičové a Borny Čoriče švýcarský výběr už po dvouhrách. Chorvatsko v minulosti triumfovalo pouze v roce 1996.

19:15Maria Timofejevová prohrála na akci WTA 250 v Budapešti už ve finále kvalifikace, ale druhou šanci využila na maximum. Teenagerka si při první startu v hlavních soutěžích na nejvyšší tour došla pro titul, když ve finále přetlačila 6:3, 3:6, 6:0 Katerynu Baindlovou. Z pozice lucky losera se naposledy na této úrovni povedlo triumfovat Cori Gauffové v roce 2019. Ruska se může těšit na raketový vzestup žebříčkem, v němž se posune o více než 100 míst.

Sestřih zápasu Timofejevová – Baindlová.
Livesport

16:20 – Turnaj ve Gstaadu má přece jen domácí vítěze. Deblovou soutěž ovládli dvacetiletý Dominic Stricker a osmatřicetiletý Stan Wawrinka. Švýcarské duo ve finále porazilo 7:6, 6:2 nasazené jedničky Marcela Demolinera a Matwého Middelkoopa. Trojnásobný grandslamový šampion Wawrinka triumfoval ve čtyřhře potřetí, v roce 2008 vybojoval s Rogerem Federerem zlato na olympiádě v Pekingu a před 10 lety se radoval s Francouzem Benoitem Pairem v Čennaí.

16:15 Anna Sisková si v tomto týdnu v Budapešti poprvé zahrála hlavní soutěž na nejvyšším okruhu v singlu i deblu. Zatímco ve dvouhře skončila už ve druhém kole, ve čtyřhře padla až ve finále, v němž po boku Američanky Jessie Aneyové nestačila 2:6, 6:4, 4:10 na polsko-maďarskou dvojici Katarzyna Piterová, Fanny Stollárová.

15:45 Andrej Rubljov ovládl podnik ATP 250 ve švédském Bastadu a získal svou 14. kariérní trofej, druhou v probíhající sezoně. Ve svém už pátém letošním finále a souboji hráčů TOP 10 přehrál 7:6, 6:0 předloňského šampiona Caspera Ruuda, na kterého našel recept i ve čtvrtém měření sil na antukových dvorcích. Vzájemnou bilanci upravil na 5:2 ze svého pohledu a přerušil s Norem sérii dvou proher. Více informací najdete v článku.

Sestřih utkání Ruud – Rubljov
Livesport

14:38 – "Na začátku utkání jsem byl trochu nervózní a hodně jsem chyboval. Navíc jsem poprvé hrál na turnaji proti levákovi. Ale snažil jsem se zůstat pozitivní, agresivní a taky víc chodit na síť. Nevím, co říct. Hrát tenis je velmi náročné a já jsem teď moc šťastný," nechal se slyšet Pedro Cachín po zisku trofeje.

Pozápasový rozhovor s Pedrem Cachínem.
Livesport

14:10 Pedro Cachín se na antukovém turnaji ATP 250 ve švýcarském Gstaadu poprvé dostal do semifinále na nejvyšším okruhu a nakonec dokráčel až k titulu. Argentinský antukový specialista porazil ve svém prvním finále 3:6, 6:0, 7:5 bývalého šampiona Alberta Ramose a získal svůj nejcennější titul. V pondělním vydání žebříčku bude premiérově figurovat v TOP 50.

Sestřih utkání Cachín – Ramos
Livesport

13:25 Sára Bejlek vybojovala na ITF W25 v estonském Pärnu svůj pátý titul na profesionální tour. Sedmnáctiletá Češka ve finále přehrála 7:5, 6:4 Luciju Čiričovou Bagaričovou z Chorvatska a i popáté triumfovala na antukových dvorcích. Kvůli ztrátě bodů za loňské prvenství na W60 v Olomouci se ale propadne do třetí stovky žebříčku.

12:55 – Dvojnásobná grandslamová vítězka Petra Kvitová se v sobotu vdala za svého přítele Jiřího Vaňka. Zasnoubená byla už od loňského srpna.

12:40Gabriela Andrea Knutsonová odehrála svůj premiérový zápas na nejvyšším okruhu a na betonech ve Varšavě skončila hned v prvním kole kvalifikace. Šestadvacetiletá Češka, která letos ovládla tři podniky ITF, nestačila 1:6, 2:6 na 272. hráčku pořadí Joannu Garlandovou.

11:53Dalibor Svrčina si zahrál své páté finále na challengerech, první mimo domácí půdu, a na třetí titul nedosáhl. Dvacetiletý Čech, který v červnu ovládl podnik v Prostějově, nestačil na antuce ve finském Tampere 4:6, 5:7 na Sumita Nagala. Ind zaznamenal svůj čtvrtý triumf na této úrovni.

Sumit Nagal ve finálovém utkání.
Sumit Nagal ve finálovém utkání.@TampereOpen

10:10 – Egyptská tenistka Majar Šarífová prohrála v semifinále v Palermu tříhodinovou bitvu s Qinwen Zheng 4:6, 6:4, 1:6. Ve finále Číňanku čeká Italka Jasmine Paoliniová.

Sestřih utkání Šarífová – Zheng
Livesport

6:15 Zdeněk Kolář vstoupil do kvalifikace antukového turnaje ATP 250 v chorvatském Umagu vydřenou výhrou. 26letý český tenista udolal Andreu Vavassoriho 6:2, 4:6, 7:6, přestože soupeř podával na vítězství. O start v hlavní soutěži si zahraje s dalším Italem – Flaviem Cobollim.

6:10 Alex Michelsen při svém teprve druhém vystoupení na turnaji ATP vyhrál i čtvrtý zápas. Dnes na domácí trávě v Newportu osmnáctiletý Američan porazil 7:6, 6:4 o dvacet let staršího čtyřnásobného šampiona Johna Isnera, svou neporazitelnost včetně challengerů protáhl na devět utkání a postoupil až do finále. V něm vyzve dalšího veterána – pětatřicetiletého Francouze Adriana Mannarina.