Předloňský šampion Ruud je v Bastadu bez ztráty setu ve finále. Vyzve v něm Rubljova

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předloňský šampion Ruud je v Bastadu bez ztráty setu ve finále. Vyzve v něm Rubljova

Aktualizováno
Casper Ruud vyhrál svůj třetí zápas v řadě.
Casper Ruud vyhrál svůj třetí zápas v řadě.Profimedia
Casper Ruud (24) si znovu po dvou letech zahraje finále na antukovém turnaji ATP 250 ve švédském Bastadu. Norský favorit v sobotním semifinále porazil 6:3, 7:5 Itala Lorenza Musettiho (21) a poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě bez ztráty setu. O celkově 11. triumf si předloňský šampion zahraje s Andrejem Rubljovem (25), který udolal obhájce titulu Argentince Francisca Cerúndola (24).

Ruud – Musetti 6:3, 7:5

Casper Ruud v Bastadu na teprve čtvrtém ze 14 letošních turnajů vyhrál víc jak jeden zápas a znovu na oblíbené antuce. V Estorilu nakonec triumfoval, na Masters v Římě vypadl v semifinále a na Roland Garros prohrál až ve finále.

Ve Švédsku vůbec poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě, aniž by v nich prohrál set. Po Alexanderu Ševčenkovi a Rakušanu Sebastianu Ofnerovi zvládl i semifinále s Lorenzem Musettim. Třetího nasazeného Itala porazil 6:3, 7:5 a oplatil mu porážku z loňské haly v Paříži. 

Sestřih zápasu Ruud – Musetti.
Livesport

Čtyřiadvacetiletý Nor loni v roli obhájce titulu vypadl hned ve svém úvodním vystoupení s Franciscem Cerúndolem, který to nakonec dotáhl až ke svému premiérovému triumfu na okruhu ATP.

V nedělním finále si souboj mohli zopakovat, ale proti byl Andrej Rubljov. Ten udolal argentinského soka, jenž hrál poprvé jako obhájce titulu, až po téměř tříhodinovém boji 7:6, 6:7, 6:3 a popáté v sezoně postoupil do finále.

Sestřih zápasu Rubljov – Cerúndolo.
Livesport

Rubljov sice vede ve vzájemné bilanci s Ruudem 4:2, z toho 3:0 na antuce, ale poslední dva duely pokaždé na Turnaji mistrů zvládl lépe o rok mladší Nor.

Výsledky turnaje ATP 250 v Bastadu