Tennis Tracker: Opět nemocná Krejčíková přijde o Řím, vítěz US Open 2020 Thiem ukončí kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Opět nemocná Krejčíková přijde o Řím, vítěz US Open 2020 Thiem ukončí kariéru

Barbora Krejčíková znovu laboruje s nemocí
Barbora Krejčíková znovu laboruje s nemocíProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 8. května?

Hlavní události

21:20Camila Giorgiová se objevila na listině hráčů agentury ITIA, kteří oznámili ukončení kariéry a požádali o vyškrtnutí z povinného testování na doping. Italská tenistka se tak zřejmě rozhodla v 31 letech ukončit kariéru, během které vyhrála čtyři turnaje WTA včetně tisícovky v Montrealu (2021), zahrála si čtvrtfinále Wimbledonu a ve světovém žebříčku se vyšplhala na 26. místo.

18:04Barbora Krejčíková opět bojuje s nemocí, která ji letos připravila už o několik turnajů. Naposledy se odhlásila z antukové tisícovky v Římě, kde měla v pátek bojovat proti Elině Avanesjanové o první výhru od začátku února. V hlavní soutěži ji nahradí Rumunka Jaqueline Cristianová.

16:34 – Bývalá světová šestka Matteo Berrettini se den před svým úvodním vystoupením odhlásil z domácího antukového Masters v Římě, kde bude chybět už třetí rok po sobě. Stejně jako na předchozí akci v Madridu bude chybět kvůli nemoci. "Snažil jsem se udělat maximum, abych mohl v Římě hrát, ale nejsem připravený. Nejde o nové zranění, jen jsem nemocný a nechci riskovat další zranění. Musel jsem nechat srdce stranou a udělat to, co je správné. Doufám, že budu moct hrát v Paříži, nebo snad i dříve," oznámil šestadvacetiletý Ital, který se v březnu vrátil na kurty po půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku a před měsícem v Marrákeši ukončil dvouleté čekání na titul.

12:35Jakub Menšík si odbyl neúspěšnou premiéru na antukovém turnaji Masters 1000 v Římě. Osmnáctiletý Čech, který si v posledních týdnech plní maturitní povinnosti a také laboruje se zraněním předloktí, spáchal během 87 minut zápasu proti Němci Yannicku Hanfmannovi 37 nevynucených chyb a prohrál hladce 3:6, 2:6.

Sestřih zápasu

Jakub Menšík na Yannicka Hanfmanna nestačil
Livesport

09:50 – Rakušan Dominic Thiem se po zranění zápěstí z června 2021 a následné 9 měsíců dlouhé pauze nedokázal ani po více než dvou letech dostat zpátky do formy a svou marnou snahu o návrat mezi elitu se rozhodl v 31 letech vzdát. Bývalý třetí hráč světa a vítěz US Open 2020 aktuálně figurující mimo TOP 100 odehraje poslední zápas kariéry v říjnu na domácím halovém podniku ATP 500 ve Vídni. Informaci přinesl Salzburger Nachrichten.

Další zprávy

22:22 – Pořadatelé turnajů ATP Masters 1000 a WTA 1000 v Římě kvůli dešti oficiálně ukončili středeční program. Na čtvrtek odložili pět rozehraných a 10 nezahájených utkání. 

20:11 – Antukový turnaj v Římě zhruba po hodině znovu komplikuje déšť. Aktuálně bylo přerušeno pět utkání, dalších 10 naplánovaných zápasů ještě nebylo ani rozehráno a středeční program pravděpodobmě zůstane vzhledem k nepříznivé předpovědi nezkompletovaný.

20:05Diego Schwartzman i na 12. letošním turnaji ATP a celkově potřinácté v řadě končí v kvalifikaci, nebo v 1. kole hlavní soutěže. Na antukovém Masters v Římě jednatřicetiletý Argentinec, který se pomalu loučí s kariérou, prohrál hladce 2:6, 2:6 s Australanem Aleksandarem Vukicem a nenavázal na dvě třísetové výhry z kvalifikace.

19:54 – Bývalá světová čtyřka a vítězka Australian Open Sofia Keninová na antuce v Římě přehrála 6:2, 6:3 domácí Luciu Bronzettiovou, připsala si teprve třetí výhru v sezoně a svou letošní nelichotivou bilanci na okruhu WTA upravila na 2:10. O první sérii vítězství od loňského září si pětadvacetiletá Američanka zahraje s Ons Jabeurovou (H2H 5:2).

19:12Kateřina Siniaková tři dny po triumfu na podniku nižší kategorie WTA 125k ve španělské Lleidě přidala šestou výhru v řadě na úvod turnaje WTA 1000 v Římě, kde zvládla své zahajovací vystoupení i při třetí účasti. Letos sedmadvacetiletá Češka odstartovala výhrou 6:4, 6:2 nad domácí Nuriou Brancacciovou. O maximum v italské metropoli se utká s Belgičankou Elise Mertensovou (H2H 0:4).

18:30 – Prvním kolem antukového klání ITF W75 v Praze na Štavnici prošly jen tři z devíti domácích nadějí. Jako poslední nepřekvapila devatenáctiletá divoká karta Amélie Šmejkalová, jež podlehla snadno dvakrát 2:6 Leyře Romerové. Španělka si o čtvrtfinále zahraje s další Češkou Ivanou Šebestovou.

18:21Jonáš Forejtek končí na 9. z 10 letošních challengerů v kvalifikaci, nebo prvním kole hlavní soutěže. Na domácí antuce na Štvanici 23letý Čech ztroskotal v úvodu hlavní soutěže na Francouzi Benjaminu Bonzim, s nímž prohrál 3:6, 7:5, 3:6.

17:46Linda Klimovičová na domácím turnaji ITF W75 v Praze teprve podruhé v sezoně nezvládla utkání 1. kola. Devatenáctiletá Češka na štvanické antuce nestačila na Polku Maju Chwalinskou, které podlehla 5:7, 1:6.

17:17Jesika Malečková na ITFku v Praze porazila 7:5, 6:2 talentovanou krajanku Alenu Kovačkovou a navázala na úspěšně zvládnutou kvalifikaci. O čtvrtfinále si 29letá Češka zahraje s nasazenou Australankou Priscillou Honovou (H2H 1:1).

16:22Naomi Ósakaová poprvé od roku 2019 vyhrála zápas na antukovém turnaji v Římě. Bývalá světová jednička, jež se letos vrátila na kurty po mateřské pauze, porazila 7:6, 6:1 Francouzku Claru Burelovou. Ve druhém kole se šestadvacetiletá Japonka střetne s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (H2H 1:0).

16:13 – Světová jednička a šampionka z let 2021 a 2022 Iga Šwiateková vstoupí do antukové tisícovky v Římě zápasem proti Bernardě Peraové (H2H 2:0). Devětadvacetiletá Američanka si na úvod poradila 7:6, 6:3 krajanku Caroline Dolehideovou a v metropoli Itálie vyrovnala své maximum.

16:01Gaël Monfils v roce 2006 při debutu na antukovém Masters v Římě došel až do semifinále, ale od té doby v italské metropoli vyhrál v hlavní soutěži jediný zápas. Letos 37letý Fracouz v prvním kole podlehl 2:6, 5:7 Brazilci Thiagu Monteirovi a prohrál už šest setů v řadě.

15:54Brenda Fruhvirtová pokračuje v úspěšné premiéře na antukovém turnaji WTA 1000 v Římě. Po dvou výhrách v kvalifikaci zvládla také vstup do hlavní soutěže, když i díky odvrácení 13 z 15 brejkbolů porazila 3:6, 6:2, 6:0 Američanku Taylor Townsendovou. Ve druhém kole se sedmnáctiletá Češka utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou (H2H 0:0).

15:14 – Bývalý první hráč světa Andy Murray se po zranění kotníku vrátí k hraní na turnaji v Ženevě, který začne 18. května, týden před startem Roland Garros. Sedmatřicetiletý Brit dostal od pořadatelů divokou kartu. Murray si přetrhal vazy v kotníku v březnu v Miami při prohře s Tomášem Macháčem. Vítěz tří grandslamů se nakonec rozhodl nepodstoupit operaci a kvůli zranění nestartoval na Masters v Monte Carlu a také na turnaji v Mnichově.

15:00 – Obrovskou bitvu tvrající 3 hodiny a 40 minut svedli v úvodu antukového turnaje Masters 1000 v Římě Nuno Borges a Pedro Martínez. Portugalský tenista udolal španělského soka až po odvrácení dvou mečbolů 6:7, 6:4, 7:6 a může se chystat na souboj s Kazachem Alexanderem Bublikem (H2H 0:0).

14:45Victoria Bervid na druhém turnaji po sobě vzdala rozehrané utkání prvního kola. Na domácím podniku ITF W75 v Praze patnáctiletá česká naděje neudržela vedení proti 336. hráčce světa Dalile Spiteriové a v boji o svůj dosud nejcennější skalp za stavu 6:4, 1:6 a 0:1 skrečovala.

14:24Denis Shapovalov na Masters v Římě, kde si před čtyřmi lety zahrál největší antukové semifinále a předloni skolil Rafaela Nadala, poprvé nezvládl své úvodní vystoupení. Kanadský tenista podlehl 7:6, 3:6, 6:7 Italu Lucianu Darderimu, kterému se povedla odveta za vyřazení z Miami.

14:18Denisa Hindová po triumfu v Antalye a finále v Osijeku zavítala na domácí antukový turnaj ITF W75 v Praze na Štvanici, s těžkým losem si ale neporadila. Jednadvacetiletá Češka nestačila na nasazenou Ipek Ozovou z Turecka, které podlehla jednoznačně dvakrát 1:6.

13:50 – Barbora Krejčíková vstoupí do turnaje v Římě soubojem s Elinou Avanesjanovou (H2H 0:0). Ruská tenistka v prvním kole udolala po odvrácení mečbolu 6:7, 6:0, 7:5 čerstvou vítězku čtyřhry v Madridu Cristinu Bucsaovou.

13:36 – Linda Fruhvirtová na antukovém turnaji WTA 1000 v Římě na dvě výhry z kvalifikace nenavázala. Devatenáctiletá Češka v úvodním kole hlavní soutěže nestačila na o sedmnáct let starší Němku Tatianu Mariaovou, které podlehla 6:7, 6:3, 2:6.

13:01Martin Krumich se o překvapení na domácí štvanické antuce nepostaral. Jednadvacetiletý český kvalifikant podlehl po takřka tříhodinové bitvě 3:6, 6:4, 5:7 Portugalci Henriquemu Rochovi a na devátém z 11 challengerů ztroskotal hned v prvním kole.

12:59 – Členka až sedmé světové stovky Ivana Šebestová slaví na domácím antukovém klání ITF W75 na pražské Štvanici životní skalp. Z kvalifikace rozehraná třiadvacetiletá Češka si vyšlápla na 131. hráčku žebříčku WTA a nasazenou jedničku Suzan Lamensovou z Nizozemska, kterou přehrála 6:1, 6:4.

12:50Barbora Palicová končí na čtvrtém turnaji po sobě v kvalifikaci, nebo v prvním kole hlavní soutěže. Na domácí antukové akci ITF W75 v Praze dvacetiletá Češka podlehla až po více než třech a půl hodinách boje 2:6, 7:6, 6:7 nasazené Australance Priscille Honové, byť přežila celkem 11 mečbolů.

12:46 – Devatenáctiletá Dominika Šalková vstoupila do domácího antukového turnaje ITF W75 v Praze na Štvanici jednoznačnou výhrou 6:0, 6:3 nad Ruskou Aminou Anšbaovou. O páté letošní čtvrtfinále si čtvrtá nasazená Češka zahraje s Australankou Jaimee Fourlisovou, s níž startuje ve čtyřhře, nebo Řekyní Despinou Papamichailovou.