Tennis Tracker: Paul vyhrál turnaj v Dallasu, Laura Samson slaví v 15 letech první titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Paul vyhrál turnaj v Dallasu, Laura Samson slaví v 15 letech první titul
Tommy Paul se stal vítězem turnaje Dallas Open 2024.
Tommy Paul se stal vítězem turnaje Dallas Open 2024.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 11. února?

00:37 – Luciano Darderi (21) se stal vítězem antukového turnaje kategorie ATP 250 v Cordobě, když ve finálovém utkání dvou argentinských kvalifikantů přehrl Facunda Bagnise (33) ve dvou setech 6:1 a 6:4. Darderi vyhrál svůj první titul kariéry a v žebříčku ATP se také v novém týdnu posune na 76. místo a poprvé se stane hráčem elitní stovky. 

22:42 – Američan Tommy Paul se stal vítězem třetího ročníku turnaje Dallas Open, když ve finále porazil krajana Marcose Girona ve třech setech 7:6, 5:7 a 6:3. Pro Paula je triumf v Dallasu druhým turnajovým vítězstvím na okruhu ATP, naopak Giron na svůj první titul dál čeká.

18:02 – Karolína Plíšková po měsících strádání a letech bez triumfu konečně slaví. Dvojnásobná grandslamová finalistka se v rumunské Kluži představila po takřka dvou letech na turnaji nižší kategorie WTA 250 a postupně ukončila několik černých sérií. Ve svém prvním finále po dvou a půl letech porazila 6:4, 6:3 domácí Anu Bogdanovou, soutěží proplula bez ztráty setu a získala 17. titul, na který čekala od ledna 2020. 

17:02Ugo Humbert ovládl druhý domácí halový turnaj ATP 250 po sobě. Po podzimním triumfu v Métách nenašel přemožitele ani v Marseille, kde ve svém celkově pátém finále přehrál na třetí pokus Bulhara Grigora Dimitrova, navázal na skalp loňského šampiona Huberta Hurkacze a získal pátý titul.

16:03 – Program prvního dne na turnaji WTA 1000 v Dauhá komplikuje déšť. Přerušen byl souboj Veroniky Kuděrmetovové s Danielle Collinsovou (5:7, 1:2) a duel ruských teenagerek Eriky Andrejevové s Dianou Šnajderovou (0:1). Na vstup do soutěže čekají Sloane Stephensová či Paula Badosaová.

15:20Jelena Rybakinová jako první v sezoně 2024 slaví na hlavním okruhu druhý titul. Měsíc po triumfu v Brisbane čtyřiadvacetiletá Kazaška ovládla další podnik WTA 500 v Abú Zabí, kde ve finále porazila 6:1, 6:4 Rusku Darju Kasatkinovou. Své celkově 16. finále přetavila v zisk sedmé trofeje. 

14:59Kateřina Siniaková už na čtvrtém turnaji po sobě zvládla své úvodní vystoupení. Na tisícovce v Dauhá porazila 7:5, 6:1 členku TOP 30 Donnu Vekičovou z Chorvatska, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 4:1 a na pátý pokus v Kataru postoupila do 2. kola. V něm sedmadvacetiletá Češka vyzve o osm let mladší světovou trojku Američanku Coco Gauffovou (h2h 1:5).

14:39Marie Bouzková a Markéta Vondroušová mají za sebou povedenou společnou premiéru. Na úvod turnaje WTA 1000 v Dauhá si české tenistky zvedly sebevědomí vítězným vstupem do soutěže deblistek, když porazily 6:4, 3:6, 10:3 dvojnásobné vítězky Roland Garros Francouzky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou.

14:30 – Česká teenagerka Laura Samson, jež od nového roku hraje pod zkráceným příjmením a za měsíc oslaví teprve 16. narozeniny, na turnaji ITF W15 v tuniském Monastiru proměnila hned své první finále mezi ženami v premiérový titul. Vítězka dívčí čtyřhry loňského Wimbledonu slaví po finálové výhře 6:1, 6:3 nad Němkou Selinou Dalovou.

14:23Marek Gengel po nepovedené loňské sezoně, během které se neúspěšně pokoušel prosadit na challengerech či v kvalifikacích turnajů ATP a ve světovém žebříčku se propadl ze třetí až do osmé světové stovky, se po dlouhých měsících dočkal radosti z triumfu a to hned dvakrát během osmi dnů. Osmadvacetiletý Čech ovládl ovládl dva týdny po sobě turnaje ITF M15 ve svém oblíbeném egyptském Šarm-aš-Šajchu, kde v dnešním finále porazil Estonce Olivera Ojakaara, zaznamenal 10. výhru v řadě a připsal si jubilejní 10. titul.

14:14Tomáš Macháč proměnil skvělou formu z posledních měsíců v deblový úspěch a zisk první trofeje na okruhu ATP. Český tenista slaví na druhé společné akci s Číňanem Zhizhen Zhangem, po semifinále na Australian Open nenašli přemožitele na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Ve finále si poradili 6:3, 6:4 s finským tandemem Patrik Niklas-Salminen a Emil Ruusuvuori.

13:20 – Linda Nosková deblový titul v Abú Zabí nezískala. Ve svém prvním finále čtyřhry nestačila s Britkou Heather Watsonovou na americký pár Sofia Keninová, Bethanie Matteková-Sandsová 4:6, 6:7.

7:31 – O triumf v americkém Texasu si zahrají domácí tenisté Marcos Giron a Tommy Paul. Půjde o už osmý vzájemný střet obou tenistů, přičemž lepší bilancí se pyšní Giron (5-2).

7:20 – Finále v Cordobě nebude čistě o Argentincích. Favorizovaný Sebastian Báez totiž v semifinále antukového podniku nestačil na Luciana Darderiho (1:6, 6:3, 3:6) a o titul si tak zahraje teprve jednadvacetiletý Ital.

01:45 – Američan Marcos Giron smetl v semifinále turnaje Dallas Open Francouze Adriana Mannarina ve dvou setech 6:1 a 6:3 a podruhé v kariéře si zahraje o turnajovou trofej. Girona v Texasu zdobí servis, za celý turnaj neprohrál jediné své podání.

00:44 – Antukový turnaj v argentinské Cordobě má překvapivého finalistu. Ve svých 33 letech se jím stal domácí hráč Facundo Bagnis, který v semifinále přehrál krajana Federica Coriu ve dvou setech 6:3 a 7:5.