Třebíč vyhrála ve Frýdku-Místku a Chance ligu vede o tři body, Poruba znovu selhala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třebíč vyhrála ve Frýdku-Místku a Chance ligu vede o tři body, Poruba znovu selhala
Třebíč vyhrála ve Frýdku-Místku a Chance ligu vede o tři body, Poruba znovu selhala
Třebíč vyhrála ve Frýdku-Místku a Chance ligu vede o tři body, Poruba znovu selhalahstrebic.cz
Hokejisté Třebíče vyhráli ve 42. kole Chance ligy po obratu v závěru ve Frýdku-Místku 4:2 a vedou o tři body před nově druhým Vsetínem, který zvítězil v Chrudimi nad předposledními Pardubicemi B 3:1. Poruba po porážce v Prostějově 1:4 klesla z druhé pozice na třetí. Zlín, který loni sestoupil z extraligy, zaznamenal pátou výhru za sebou a po výsledku 4:1 proti Jihlavě se posunul z devátého místa na sedmé.

Frýdek-Místek – Třebíč 2:4

Třebíč vybojovala třetí výhru za sebou, přestože ještě v 55. minutě prohrávala 0:2. V polovině utkání totiž využil početní výhodu polský útočník Alan Lyszczarczyk a v 50. minutě zvýšil Nico Geidl. Obrat načal v přesilové hře pěti proti třem bek Antonín Bořuta, který za 75 sekund využil i pokračující klasickou výhodu. V čase 59:07 rozhodl Martin Dočekal a šest sekund před koncem ještě při power play dovršil výsledek Jakub Malý.

Pardubice B – Vsetín 1:3

Vsetín po sérii pěti porážek potřetí za sebou zvítězil. Valaši sice prohrávali po gólu Martina Kubíčka, ale po 173 sekundách druhé třetiny smazal ztrátu Fin Riku Sihvonen. V 57. minutě otočil stav obránce Jiří Říha a osm sekund před koncem při hře Dynama bez brankáře přidal pojistku Radek Číp.

Prostějov – Poruba 4:1

Poruba podruhé za sebou nebodovala a připsala si třetí porážku z posledních čtyř zápasů. Ujala se sice po 68 sekundách v přesilové hře díky Janu Bernovskému, ale za 26 sekund vyrovnal Petr Hašek, který v 18. minutě také otočil skóre. Ve druhé třetině pojistil vedení Prostějova Jan Slanina a výsledek dovršil Jan Veselý.

Zlín – Jihlava 4:1

Zlín vykročil za dosažením nejdelší úspěšné série v sezoně v čase 3:27, kdy otevřel skóre Petr Kratochvíl. Ve 33. minutě sice vyrovnal v přesilové hře Josef Skořepa, ale za 50 sekund odpověděl Zdeněk Sedlák. Výsledek ještě pečetili v závěrečném dějství Petr Mrázek a Antonín Honejsek. Loňský vítěz první ligy Jihlava si připsal sedmou prohru z posledních osmi zápasů a klesl na 11. místo mimo postupové pozice pro play off.

Slavia – Přerov 1:3

Po sérii šesti výher si připsala druhou prohru z posledních tří zápasů pražská Slavia, která doma podlehla Přerovu 1:3. Zubři zabrali po dvou zápasech bez bodu.

Kolín – Litoměříce 5:2

Kolín také uspěl po dvou porážkách a vítězství nad Litoměřicemi 5:2 mu zařídil čistý hattrickem Kryštof Ouřada, který třikrát skóroval od 40. do 50. minuty.

Šumperk – Sokolov 4:0

Poslední Šumperk se radoval poprvé po šňůře devíti porážek, při kterých nezískal ani bod. Doma porazil Sokolov jednoznačně 4:0 a poslední je už jen vinou horšího skóre. Gólem a asistencí k tomu pomohl obránce Tomáš Drtil. Brankář Petr Hamalčík udržel díky 35 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto.

Aktuální tabulka Chance ligy
Aktuální tabulka Chance ligyLivesport