Třebíč zdolala béčko Pardubic a Chance ligu vede o pět bodů. Zlín ztratil po sedmi výhrách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třebíč zdolala béčko Pardubic a Chance ligu vede o pět bodů. Zlín ztratil po sedmi výhrách
Třebíč míří za výhrou v základní části Chance ligy.
Třebíč míří za výhrou v základní části Chance ligy. Sabina Prokešová, hstrebic.cz
Hokejisté Třebíče porazili ve 45. kole Chance ligy doma předposlední Pardubice B 3:1 a zvýšili náskok v čele tabulky před druhým Vsetínem na pět bodů. Valaši na vlastním ledě podlehli Jihlavě 2:5. Třetí Poruba vyhrála v Sokolově 7:6 po samostatných nájezdech. Poprvé po sérii sedmi výher neuspěl Zlín, který podlehl domácímu Prostějovu 1:5.

Třebíč – Pardubice B 3:1

Třebíč se po dvou porážkách v nastavení dočkala výhry a bodovala posedmé za sebou, z toho počtvrté vyhrála. V polovině úvodní části otevřel v přesilové hře skóre Ladislav Bittner, který před polovinou utkání také zvýšil. Ve 49. minutě vykřesal záložnímu týmu Dynama naději v početní výhodě Tomáš Svoboda, ale v čase 52:35 zpečetil výhru Matěj Psota.

Vsetín – Jihlava 2:5

Vsetín po sérii tří vítězství prohrál druhý z posledních tří zápasů. Loňský vítěz první ligy Jihlava naopak po šňůře šesti proher zvítězila potřetí z uplynulých tří duelů. Duklu dostal do vedení v čase 5:15 Erik Meluzín a za tři a půl minuty vyrovnal Miroslav Holec. Ve 26. minutě vrátil hostům v početní výhodě náskok Patrik Miškář, ale hned za 19 sekund odpověděl Marek Voženílek. V čase 44:53 už ale rozhodl Tomáš Harkabus.

Sokolov – Poruba 6:7sn

Poruba v Sokolově celý zápas dotahovala ztrátu, ale nakonec dosáhla na druhou výhru z posledních pěti zápasů. V nájezdech rozhodl Roman Pšurný. Třemi body za gól a dvě přihrávky k tomu přispěl Michal Vachovec, který se jako jediný s Pšurným také prosadil v rozstřelu.

Prostějov – Zlín 5:1

Prostějov se díky výhře nad Zlínem posunul na čtvrté místo. Bodoval popáté za sebou a z toho počtvrté vyhrál. Jestřábi už v 8. minutě vedli 2:0 díky brankám Tomáše Janduse a beka Tomáše Valenty. V čase 44:39 snížil Zdeněk Sedlák. V polovině závěrečné části ale během 21 sekund upravili na 4:1 David Ostřížek s Janem Slaninou a výhru domácích ještě pojistil Roman Vlach.

Slavia Praha – Kolín 6:3

Slavia v přímém souboji o 8. místo porazila doma Kolín 3:0 a unikla Kozlům na rozdíl pěti bodů. Dvěma góly k tomu přispěl Jaroslav Brož, po dvou asistencích si připsal Lukáš Strnad a Robin Všetečka.

Přerov – Frýdek-Místek 1:3

Po čtyřech porážkách za sebou zabral Frýdek-Místek, který vyhrál v Přerově 3:1 i díky dvěma asistencím Adama Zemana. 

Litoměřice – Šumperk 3:0

Poslední Šumperk prohrál v Litoměřicích 0:3 a stále ztrácí na třinácté Pardubice B dva body. Za Stadion si připsal dvě přihrávky Jakub Černohorský. Brankář Tomáš Král udržel počtvrté v sezoně čisté konto.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport