Události Premier League: Trossard se osvědčil, naopak Potterovi pomalu dochází čas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Premier League: Trossard se osvědčil, naopak Potterovi pomalu dochází čas

Mikel Arteta je s výsledky Arsenalu spokojený.
Mikel Arteta je s výsledky Arsenalu spokojený.AFP
Náskok Arsenalu před Manchesterem City v čele Premier League zůstává dvoubodový, oba nejlepší týmy o víkendu totiž na hřištích soupeřů zvítězily. Ligový lídr vyhrál 1:0 v Leicesteru, zatímco City si připsalo výhru 4:1 v Bournemouthu. Ve 25. kole prestižní soutěže se toho ale dělo o mnoho více.

Tottenham se po výhře 2:0 nad tápající Chelsea posunul na čtvrté místo. V dolní části tabulky se díky výhrám podařilo West Hamu a Leedsu vymanit ze sestupového pásma. V tom se dál topí Everton, Bournemouth a Southampton.

Trossard se osvědčil

Když se v lednovém přestupovém okně nechali Gunners obrat o Michajla Mudryka, který naopak zamířil ke konkurenční Chelsea, zdálo se, že snaha o zisk titulu dostala pořádnou trhlinu. Plán B se však Arsenalu daří na výbornou, protože místo Mudryka získali Leandra Trossarda z Brightonu, a to za zlomek částky, kterou Chelsea za Ukrajince zaplatila.

Trossard začal proti Leicesteru v netradiční roli falešné devítky a málem se radoval z gólu. Jeho bomba do horního rohu byla po přezkoumání VARem odvolána. Důvodem byl faul Bena Whitea na gólmana domácích Dannyho Warda.

Belgičan byl přesto na hřišti hodně vidět, právě z jeho nahrávky vstřelil Gabriel Martinelli jediný gól, díky němuž se Arsenal udržel v čele tabulky. A navíc má zápas k dobru.

Naproti tomu Mudryk, který stál Chelsea 100 milionů eur, ještě nevstřelil gól a poslední dva zápasy začínal na lavičce.

Potterovi dochází čas

Graham Potter zatím nedokázal své mužstvo vybičovat.
Graham Potter zatím nedokázal své mužstvo vybičovat.AFP

Po nedělní porážce 0:2 s Tottenhamem má Chelsea blíže k sestupovému pásmu než k první čtyřce. Blues, krčící se na desátém místě tabulky, stále čekají na návratnost svých investic na přestupovém trhu. Trenér Graham Potter chápe, že po pouhých dvou vítězstvích v 15 zápasech napříč všemi soutěžemi aktuálně kráčí po hodně tenkém ledě.

"Vím, jak to může dopadnout, pokud výsledky nebudou dostatečně dobré. Což nejsou," řekl Potter. "Na podporu se nemůžu spoléhat věčně." Potter už takhle dostal více času, než bylo za éry Romana Abramoviče na Stamford Bridge obvyklé.

Noví majitelé týmu dali Potterovi důvěru, ale předseda Todd Boehly nevypadal zrovna nadšeně, když sledoval další mizerný výkon na stadionu Tottenhamu.

Leeds říká Gracia(s)

Javi Gracia začal v Leedsu vítězně.
Javi Gracia začal v Leedsu vítězně.AFP

Leeds čekal na ligové vítězství od listopadu, přitom s novým trenérem Javim Graciou mu proti Southamptonu stačilo pouhých 90 minut. V souboji dvou týmů ze spodních příček tabulky vstřelil na Elland Road jediný gól Junior Firpo.

"Víme, že je to jen jedna výhra, jen tři body, ale pro nás to je teď něco opravdu velkého," řekl bývalý kouč Watfordu Gracia. Nicméně boj o záchranu je i nadále těsný a Bournemouth na 19. místě dělí od dvanáctého Crystal Palace pouhých šest bodů.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport

Hráč kola

Manchester City s klidem přejel Bournemouth 4:1 a vedoucí tým Premier League Arsenal tak pilně udržuje pod tlakem. Dvaadvacetiletý Phil Foden nebyl poprvé hlavní hvězdou úřadujících šampionů, přestože Erling Haaland byl tím, jehož tvář se tiskla na titulky novin. Svému norskému parťákovi připravil Foden gól ve 29. minutě a těsně před přestávkou skóroval sám.

Gól kola

Fulham prožívá nezapomenutelnou sezonu a izraelský záložník Manor Solomon k tomu v pátek pomohl nádherným zásahem proti Wolves. Navíc své mužstvo udržel v boji o možnou účast v evropských pohárech. Třiadvacetiletý hráč si vzal míč hluboko na soupeřově polovině, vytvořil si prostor na hranici pokutového území a poslal ho do pravého dolního rohu branky, čímž srovnal skóre na 1:1. Uznání za nádherné zásahy si zaslouží také Declan Rice a Oliver Skipp.