Vedoucí Třebíč prohrála na ledě posledního Šumperka, Zlín vyhrál posedmé v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vedoucí Třebíč prohrála na ledě posledního Šumperka, Zlín vyhrál posedmé v řadě
Zlín vyhrál doma nad Sokolovem jednoznačně 5:0.
Zlín vyhrál doma nad Sokolovem jednoznačně 5:0.
beranizlin.cz
Vedoucí Třebíč prohrála ve 44. kole Chance ligy na ledě posledního Šumperka 2:3 v prodloužení, přesto zvýšila náskok v čele tabulky na pět bodů. Třetí Poruba prohrála doma s Litoměřicemi 1:3 a promarnila možnost se posunout na 2. pozici. Na sedmou výhru za sebou dosáhl Zlín, jenž doma deklasoval Sokolov 5:0. Druhý Vsetín se představí ve Frýdku-Místku v dohrávce až ve čtvrtek.

Jihlava –⁠ Prostějov 3:6

Loňský šampion první ligy Jihlava nenavázala na pondělní výhru v Jindřichově Hradci nad Sokolovem 5:0 a ve svém druhém azylu v Pelhřimově podlehla Prostějovu 3:6. Pro Duklu to byla osmá porážka z posledních deseti duelů. K výhře Jestřábů pomohl dvěma góly obránce Aleš Poledna.

Poruba –⁠ Litoměřice 1:3

Poruba si připsala třetí porážku z posledních čtyř utkání. Litoměřice dostal v 15. minutě do vedení útočník Tomáš Guman, který se vrátil po třech měsících, během nichž působil na Slovensku v Nitře a Žilině. Ve druhé třetině sice vyrovnal v přesilové hře Kanaďan Aaron Berisha, ale v čase 44:40 rozhodl Ondřej Procházka.

Výsledek ještě pečetil 62 sekund před koncem při power play do prázdné branky Filip Kuťák. Za domácí nastoupil také forvard Jan Dufek, který posílil Porubu z Komety Brno a do Ostravy se vrátil po téměř čtyřech letech.

Zlín –⁠ Sokolov 5:0

Zlín potvrdil, že se po nepodařeném průběhu ročníku po sestupu z extraligy dostal do formy. V 7. minutě se ujal vedení díky brance Tomáše Pospíšila a 74 sekund před koncem první třetiny zvýšil Pavel Kubiš. Branky přidali svěřenci trenéra Miloše Říhy mladšího i ve druhé třetině díky obráncům Mikuláši Zbořilovi a Jiřímu Suhradovi.

Po minutě závěrečného dějství ještě skóroval Zdeněk Sedlák. Třetí čisté konto v sezoně si připsal Daniel Huf. V sestavě Beranů nechyběl útočník Martin Lang, který přišel v úterý z extraligové Plzně výměnou za forvarda Antonína Honejska.

Kolín –⁠ Přerov 1:3

Po dvou výhrách za sebou neuspěl Kolín, který doma podlehl Přerovu 1:3. Zubři už v první třetině unikli do dvoubrankového náskoku díky gólům Tomáše Doležala a Jana Süsse. Ve 44. minutě zvýšil Zdeněk Okál a za domácí už jen zkorigoval výsledek obránce Josef Zajíc.

Pardubice B –⁠ Slavia 1:0sn

Předposlední Pardubice B zdolaly v Chrudimi pražskou Slavii 1:0 po samostatných nájezdech a drží se o dva body před Šumperkem. V rozstřelu se prosadil jako jediný Tomáš Urban. Milan Klouček z Dynama i Adam Brízgala ze Slavie udrželi nulu podruhé v prvoligovém ročníku.

Šumperk –⁠ Třebíč 3:2p

Třebíč po sérii tří výher podruhé za sebou podlehla v nastavení. V Šumperku otevřela skóre v čase 5:35 díky Martinu Dočekalovi, ale za 165 sekund odpověděl bek Štěpán Dudycha a ve 34. minutě otočil stav v přesilové hře Lukáš Žálčík. Za 149 vteřin ale smazal ztrátu Matěj Psota a v čase 63:44 rozhodl obránce Tomáš Drtil.

Draci po sérii devíti proher vyhráli druhý z uplynulých tří duelů. Za Třebíč si odbyl premiéru útočník Daniel Klímek, jehož Horácká Slavia získala ze Vsetína výměnou za forvarda Miroslava Holce.

Aktuální tabulka Chance ligy
Livesport