Velká výměna třech týmů v NHL. Toronto ze St. Louis získalo O'Reillyho a Acciariho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Velká výměna třech týmů v NHL. Toronto ze St. Louis získalo O'Reillyho a Acciariho
Ryan O'Reilly by měl Torontu pomoci k zisku Stanley Cupu.
Ryan O'Reilly by měl Torontu pomoci k zisku Stanley Cupu.Profimedia
Hokejisté Toronto Maple Leafs posilují před play off, v pátek večer kanadský klub v rámci výměny tří týmů získal kapitána St. Louis Blues Ryana O'Reillyho (32) a pracovitého útočníka Noela Acciariho (31). Do trejdu se zapojil i klub Minnesota Wild.

St. Louis na oplátku získává dva útočníky - Michaila AbramovaAdama Gaudetta. To ale není zdaleka vše. Blues obdrželi také volbu Toronta v prvním kole draftu v roce 2023, volbu Ottawy ve třetím kole draftu v roce 2023 a volbu Toronta ve druhém kole draftu v roce 2024. Od Minnesoty pak získali práva na perspektivního hráče Joshe Pillara. Je ale třeba dodat, že St. Louis si nechá 50 % zbývajícího platu Ryana O'Reillyho.

Minnesota, která byla do výměny také zapojena si ponechá 50 % z celkového O'Reillyho platu. Výměnou za to Maple Leafs pošlou Minnesotě svůj vlastní výběr ve čtvrtém kole draftu v roce 2025.

O'Reilly má v této sezoně na kontě 19 bodů (12 gólů a 7 asistencí) ve 40 zápasech. Zkušený útočník je v posledním roce sedmileté smlouvy, kterou podepsal s Buffalem Sabres a po tomto ročníku se může stát nechráněným volným hráčem.

Torontu se povedlo přivést hráče, který v roce 2019 získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off, když 23 body (8+15 asistencí) v 26 zápasech pomohl St. Louis vyhrát Stanley Cup.