Vítězná premiéra proti Spartě se počítá, radoval se nováček v plzeňském dresu Holešinský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězná premiéra proti Spartě se počítá, radoval se nováček v plzeňském dresu Holešinský

Adrián Holešinský dorazil Spartu v úplném závěru.
Adrián Holešinský dorazil Spartu v úplném závěru.Profimedia
Slovenský hokejový reprezentant Adrián Holešinský (26) byl sice představen jako nová plzeňská posila v pondělí, jenže útočník dorazil kvůli nachlazení na západ Čech až dnes ráno a jeho podvečerní start proti pražské Spartě se připravil na poslední chvíli. Přesto svoji extraligovou premiéru ozdobil bývalý hráč Nitry gólem, trefou do prázdné branky uzavřel skóre na 4:0.

"Vítězná premiéra a ještě proti silné Spartě se počítá. Za gól jsem rád, ale důležitá je týmová výhra," uvedl bronzový medailista z únorových olympijských her v Pekingu. "Bylo to super. Nevěděl jsem, co čeho jdu. Ale od první chvíle, co jsem v Plzni, se tu cítím dobře. Kluci mě výborně přijali," dodal Holešinský, jenž od uplynulého víkendu kvůli nachlazení netrénoval.

Utkání Plzeň - Sparta 4:0

"Stejně jsem hned chtěl nastoupit. Přicestoval jsem včera večer k rodině přítelkyně do Písku a ráno jsem dorazil sem do Plzně. Teploty už jsem neměl, tak jsem do toho šel a jsem rád, jak to všechno dopadlo,“ pochvaloval si úspěšný start do nového angažmá bývalý hráč slovenského týmu do 20 let, jenž si vyzkoušel mládežnické soutěže ve Švédsku a Finsku a působil také čtyři roky v zámořském univerzitním hokeji.

V sestavě Škody rovnou naskočil na pravé křídlo prvního útoku a představil se i ve speciální přesilovkové formaci. "V první třetině jsem se hledal, ale kluci mi pomohli a od druhé třetiny už jsem se cítil dobře. Po střele do tyčky jsem věděl, že ještě nějaká šance přijde. Hlavně že jsme vyhráli, a asi jsem si nakonec něčím zasloužil ten gól do prázdné brány," uvedl šikovný levák, jenž si nové angažmá zatím pochvaluje.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore

"Česká extraliga je na vyšší úrovni než nejvyšší soutěž na Slovensku. Je tu znát vetší důraz na taktiku a jsou tu zkušenější hráči. Hned jsem to sám na ledě poznal. Byl to dnes od nás supertýmový výkon a jsem moc rád, jak mě kluci přijali do kabiny, a musím pochválit i fanoušky, jak nás dnes povzbuzovali," řekl Holešinský.