Vsetín a Prostějov mají na dosah postup do semifinále Chance ligy. Zlín a Třebíč srovnaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vsetín a Prostějov mají na dosah postup do semifinále Chance ligy. Zlín a Třebíč srovnaly

Vsetín porazil Jihlavu i ve druhém zápase čtvrtfinálové série a má na dosah postup do semifinále Chance ligy.
Vsetín porazil Jihlavu i ve druhém zápase čtvrtfinálové série a má na dosah postup do semifinále Chance ligy. web hc-vsetin.cz
Hokejisty Vsetína a Prostějova dělí jediná výhra od postupu do semifinále první ligy. Vsetín ve druhém čtvrtfinálovém duelu zdolal doma Jihlavu 2:1 a Prostějov zvítězil na vlastním ledě nad Litoměřicemi 5:2. Série na tři vítězné duely vyrovnali vítěz základní části z Třebíče a Zlín, který loni po 42 letech sestoupil z extraligy. Třebíč doma vyhrála nad Přerovem 3:1 a Zlín zvítězil v Ostravě nad Porubou 5:2. Série budou pokračovat v neděli.

Vsetín – Jihlava 2:1

Vsetín navázal na středeční vítězství 4:3 v prodloužení. Za druhým úspěchem vykročil v 11. minutě, kdy se po střele Pavla Klhůfka prosadil z dorážky Miroslav Holec. V čase 28:44 sice odpověděl v přesilovce pěti proti třem Tomáš Harkabus, ale za 96 sekund vrátil Valachům náskok Vít Jonák. Vítěz minulého ročníku první ligy už nedokázal odpovědět.

Poruba – Zlín 2:5

Zlín zareagoval na úvodní porážku v Ostravě 0:3 a srovnal stav série na 1:1. V polovině úvodní části dostal Berany do vedení obránce Vojtěch Riedl a v 18. minutě využil přesilovku neobsazený Darek Hejcman. Poruba v druhé části v početních výhodách srovnala. Zlínu ale lépe vyšla třetí část, v níž třemi góly rozhodl o výhře 5:2. Dvěma trefami se blýskl Petr Kratochvíl a tři nahrávky zaznamenal Denis Kindl.

Prostějov – Litoměřice 5:2

V Prostějově se ve středu diváci dočkali branky až v 69. minutě, kdy útočník Jan Veselý rozhodl o výhře domácích 1:0 v prodloužení. Tentokrát v čase 9:36 otevřeli skóre hosté. Jestřábi ale mezi 30. a 37. minutou otočili stav na 3:1. Jako první se prosadil ve vlastním oslabení trefou z pravého kruhu Tomáš Jandus, stav otočil David Ostřížek a v přesilové hře zakončil kombinaci Jakub Illéš. Ve třetí třetině zvýšili náskok domácích Jan Slanina a Jan Bartko. Porážku Stadionu ještě zmírnil Josef Koláček.

Třebíč – Přerov 3:1

Třebíč odpověděla na středeční porážku 1:2 v prodloužení a postaral se o to nejproduktivnější hráč a druhý nejlepší střelec základní části Martin Dočekal. Nejdříve v čase 11:10 při hře čtyř proti čtyřem po přihrávce kapitána Ladislava Bittnera otevřel skóre a za 164 sekund v přesilové hře zvýšil na 2:0. V 31. minutě pojistil náskok v další početní výhodě Jakub Malý a za hosty necelých šest minut před koncem zkorigoval výsledek Tomáš Doležal.

Pavouk play off Chance ligy