Třebíč ovládla základní část Chance ligy. Šumperk prohrál a sestupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třebíč ovládla základní část Chance ligy. Šumperk prohrál a sestupuje
Hokejisté Třebíče ovládli základní část Chance ligy.
Hokejisté Třebíče ovládli základní část Chance ligy.hstrebic.cz
Hokejisté Třebíče poprvé v klubové historii ovládli základní části první ligy. V 50. kole vyhráli na ledě druhého Vsetína 4:3 v prodloužení a po šesté výhře za sebou mají na čele nedostižný náskok osmi bodů. Valaši po prohře klesli na třetí místo o skóre za Porubu, která zdolala Frýdek-Místek 4:2. Druhou nejvyšší soutěž opouští po třech letech Šumperk, který podlehl doma Kolínu 0:3 a má ztrátu osmi bodů na třinácté Pardubice B, které prohrály ve Zlíně 0:1.

Vsetín – Třebíč 3:4p

Horácká Slavia ve Vsetíně ani jednou nevedla. V polovině první třetiny dostal valachy do vedení v přesilové hře Fin Riku Sihvonen. Hosté srovnali krok osm sekund před koncem první třetiny díky Ladislavu Bittnerovi, ale ve 28. minutě vrátil domácím náskok Miroslav Holec.

V čase 45:35 sice zvýšil Luboš Rob na 3:1, ale lídr zápas otočil. Mezi 54. a 57. minutou smazali ztrátu Jakub Malý s Michalem Vodným a po 168 vteřinách nastavení rozhodl svým druhým gólem v utkání Bittner. Třebíč bodovala podvanácté v řadě a během této série jen třikrát prohrála.

Šumperk – Kolín 0:3

Šumperk, který v minulé sezoně při redukci soutěže o čtyři týmy udržel v play down proti Ústí nad Labem a skončil třináctý, prohrál pošesté za sebou a rozplynula se mu i teoretická naděje na záchranu. V soutěži ho nahradí vítěz druhé ligy.

Kolín se v Šumperku dostal do vedení v čase 25:03, kdy skóroval ve vlastním oslabení Štěpán Matějček. Ve 45. minutě zvýšil Kryštof Lang a čtyři sekundy před koncem ještě dovršil výsledek Zdeněk Král. Brankář Kozlů Jakub Soukup vychytal podruhé v sezoně čisté konto.

Poruba – Frýdek-Místek 4:2

Jedenáctý Kolín, který vyhrál teprve druhý z uplynulých šesti duelů, se díky tomu přiblížil v boji o předkolo play off na jediný bod desátému Frýdku-Místku, který neuspěl v Ostravě proti Porubě. Za tu si připsali po dvou asistencích Adam Sedlák, Jakub Šlahař a Vojtěch Střondala.

Jihlava – Přerov 2:1

Velký krok k jistotě účasti minimálně v předkole play off udělal loňský vítěz vítěz první ligy Jihlava, která ve svém azylu v Pelhřimově zdolala Přerov 2:1 a na 8. místě si drží náskok šesti bodů před Kolínem.

Dukla bodovala pošesté za sebou a z toho popáté vyhrála. Sice od 26. minuty prohrávala po brance Matouše Kratochvila, ale v čase 44:45 vyrovnal v přesilové hře obránce Daniel Kolář a 31 sekund před koncem rozhodl Otakar Šik. Zubři potřetí za sebou nebodovali a v boji o přímý postup do čtvrtfinále klesli z 6. na 7. pozici za Zlín.

Prostějov – Slavia Praha 6:4

Za Jihlavu klesla pražská Slavia, který sice vedla v Prostějově 3:0 i 4:2, ale po obratu Jestřábů prohrála 4:6. Má tak před Frýdkem-Místkem náskok dvou bodů a před Kolínem tří bodů. Za čtvrtý Prostějov si připsal dvě branky a jednu asistenci Jakub Illéš a dvakrát skóroval také Tomáš Jiránek.

Sokolov – Litoměřice 3:4

Dvanáctý Sokolov podlehl doma Litoměřicím 3:4 a na pozice pro předkolo už ztrácí stále ztrácí pět bodů. Stadion s Baníkem třikrát prohrával, ale nakonec v 51. minutě rozhodl o jeho vítězství Josef Jícha. Má tak blízko tomu, aby ve čtvrtfinále doplnil Třebíč, Porubu, Vsetín a Prostějov, protože má před sedmým Přerovem náskok pět bodů.

Zlín – Pardubice B 1:0

Aktuální tabulka Chance Ligy