Vsetín i Poruba slaví důležité výhry, Šumperk naopak přidal další porážku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín i Poruba slaví důležité výhry, Šumperk naopak přidal další porážku
Vsetín oslavil těsnou výhru.
Vsetín oslavil těsnou výhru.facebook.com/vhk.vsetin
Hokejisté druhé Poruby i třetího Vsetína uspěli ve 46. kole Chance ligy a přiblížili se na rozdíl pěti bodů vedoucí Třebíči, která v nedělní předehrávka vyhrála ve Zlíně 3:1. Ostravané dnes doma porazili pražskou Slavii 5:4 a Valaši zvítězili na vlastním ledě nad Sokolovem 4:3.

Jihlava – Litoměřice 3:2p

Jihlava zdolala v Jindřichově Hradci Litoměřice 3:2 v prodloužení a oslavila třetí vítězství z posledních čtyř zápasů. Rozhodl o tom po 27 sekundách nastavení Jiří Fronk. Vítěz první ligy sice klesl z 9. na 10. místo, ale upevnil si pozici v boji o předkolo play off. Má čtyřbodový náskok před jedenáctým Kolínem i dvanáctým Sokolovem.

Poruba – Slavia 5:4

Poruba se ujala vedení po 120 sekundách díky brance Vojtěcha Lednického a po vyrovnání Lukáše Žejdla jí v 17. minutě vrátil náskok Jiří Karafiát. Druhé dějství přineslo dva rychlé obraty. Nejdříve během 35 sekund poslali Pražany do náskoku Robin Všetečka s Karlem Křepelkou. Potom v rozmezí 26 vteřin zajistili domácím vedení Jan Dufek s Janem Bernovským.

V čase 48:49 zvýšil v přesilové hře kanadský bek Justin Lemcke na 5:3. Slavia upravila výsledek až tři sekundy před koncem díky zadákovi Dušanu Žovincovi. Poruba tak vyhrála potřetí za sebou, ale plného bodové zisku se dočkala poprvé po šesti utkáních, z nichž tři zvládla v nastavení a třikrát nebodovala.

Vsetín – Sokolov 4:3

Vsetín prohrával od 7. minuty po brance Filipa Helta, ale ve druhé třetině díky gólům Luboše Roba, Víta Jonáka a Lotyše Danielsem Berzinše otočil stav na 3:1. Ve 44. minutě sice snížil Stanislav Vrhel, ale Valachům vrátil za 67 sekund dvoubrankový náskok Pavel Klhůfek. Za Baník už jen zkorigoval výsledek Štěpán Csamangó.

Frýdek-Místek – Kolín 5:1

Stejně bodů jako Jihlava má nově devátý Frýdek-Místek, který doma porazil Kolín 5:1. Byla to pro něj druhá výhra po sérii čtyř proher. Třemi body za gól a dvě asistenci k tomu pomohl Michal Hotěk. Kozlové potřetí za sebou nebodovali.

Pardubice B – Přerov 6:4

Třinácté Pardubice B se vzdálily posledním Šumperku na rozdíl pěti bodů. Záložní tým Dynama doma porazil Přerov 6:4. Ke třetímu vítězství z uplynulých čtyř duelů přispěl čtyřmi body za gól a tři asistence Ondřej Matýs.

Šumperk – Prostějov 2:3

Šumperk doma podlehl Prostějovu 2:3 a připsal si dvanáctou prohru z posledních čtrnácti utkání. Všechny branky padly ve druhé třetině. Draci sice dvakrát smazali ztrátu, ale v čase 39:01 rozhodl Jan Veselý.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport