Odermatt obhájil glóbus za super-G, poslední závod sezony v Saalbachu ovládl Rogentin

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Odermatt obhájil glóbus za super-G, poslední závod sezony v Saalbachu ovládl Rogentin
Marco Odermatt obhájil glóbus za super-G.
Marco Odermatt obhájil glóbus za super-G.Profimedia
Švýcarský lyžař Marco Odermatt (26) obhájil malý glóbus za hodnocení superobřího slalomu. V závěrečném super-G na finále Světového poháru v Saalbachu skončil král končící sezony pátý, pro první výhru v kariéře si dojel jeho krajan Stefan Rogentin (29).

Odermatt přidal křišťálový glóbus za superobří slalom k velkému za celkového hodnocení a malému za obří slalom. Na kontě už má osm sezonních trofejí a další může přidat v neděli ve sjezdu, jehož průběžné pořadí vede.

Švýcarská reprezentace v pátek potvrdila, že není jen Odermattovým doplňkem, a i bez jeho účasti obsadila kompletní stupně vítězů. Rogentin, jehož dosavadním maximem v SP bylo druhé místo z loňského super-G ve Wengenu, zvítězil o tři setiny před Loicem Meillardem a o 15 setin před Arnaudem Boissetem.

Mezi švýcarské kvarteto se vklínil Francouz Cyprien Sarrazin. Odermatt na vítězného krajana ztratil 64 setin a nechal za sebou i Rakušana Vincenta Kriechmayra, jenž ho v pátek jako jediný mohl teoreticky v pořadí disciplíny předstihnout. Celkově ho porazil o 86 bodů.

SP Saalbach: super-G muži