Zimní sporty ONLINE: Kraft slaví glóbus tři závody před koncem, Adamczyková v Montafonu pátá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zimní sporty ONLINE: Kraft slaví glóbus tři závody před koncem, Adamczyková v Montafonu pátá
Aktualizováno
Kraftovi se dařilo i ve Vikersundu.
Kraftovi se dařilo i ve Vikersundu.Profimedia
Sezona nabitá boji na sněhu a ledu se blíží ke svému konci. O body a medaile usilují běžci na lyžích, sjezdaři, biatlonisté, skokani, sdruženáři, snowboardisté, rychlobruslaři, bobisté a mnozí další. Díky online přenosu na Livesport Zprávách budete mít informace ze zimních sportů na jednom místě a pěkně čerstvé.

Neděle, 17. března

23:01Johannes Thingnes Bö uzavřel biatlonovou sezonu SP výhrou v závodě s hromadným startem v Canmore. Získal malý křišťálový glóbus za tuto disciplínu.

19:00 – Italka Lisa Vittozziová poprvé v kariéře ovládla Světový pohár biatlonistek. V závěrečném závodě s hromadným startem v kanadském Canmore jí k tomu stačilo 21. místo. Vyhrála Francouzka Lou Jeanmonnotová, která si tím zajistila malý křišťálový glóbus za tuto disciplínu. Nejlepší ze čtveřice českých reprezentantek byla Tereza Voborníková, jež obsadila se dvěma trestnými koly 16. příčku.

18:30 – Rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft je potřetí celkovým vítězem Světového poháru. Další křišťálový glóbus po letech 2017 a 2020 si úřadující mistr světa v letech pojistil triumfem v jednokolovém závodu na mamutím můstku ve Vikersundu. Odpolední závod na tři kola pak vyhrál jeho krajan Daniel Huber. Sezonu završí v příštím týdnu dva letecké závody v Planici.

15:50 – Závěrečný závod Světového poháru v severské kombinaci ovládli v Trondheimu Rakušané, zvítězil Johannes Lamparter před Stefanem Retteneggerem. Jan Vytrval obsadil 47. místo. Již jistý držitel křišťálového glóbu za celkové prvenství Jarl Magnus Riiber z Norska domácí závod kvůli zranění kolena vynechal.

15:42 – Snowboardcrossařka Eva Adamczyková obsadila pátou příčku ve druhém závodě Světového poháru v Montafonu. V rakouském středisku stejně jako v sobotu nepostoupila do velkého finále, v semifinále upadla. Malé finále tentokrát ovládla. V boji o medaile byla nejlepší Francouzka Chloé Trespeuchová, která se díky tomu vrátila do čela SP. Z českých mužů z předkola postoupili Kryštof Choura a Radek Houser. Oba vypadli v osmifinále.

15:40 – Nor Harald Östberg Amundsen vyhrál poprvé Světový pohár běžců na lyžích. V posledním závodu sezony na 20 km s hromadným startem volně ve Falunu mu stačila k celkovému prvenství 17. pozice při triumfu krajana Johannese Hösflota Klaeba. Michal Novák zakončil ročník 23. místem.

14:28 – Poslední slalom sezony vyhrál na finále Světového poháru v Saalbachu norský lyžař Timon Haugan a ve 27 letech si připsal první vítězství v kariéře. Zároveň se postaral o první triumf norských mužů v končícím ročníku.

13:05 – Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová ovládla podruhé celkové hodnocení Světového poháru. Získala také poprvé glóbus za obří slalom, jehož poslední závod vyhrála na finále seriálu v Saalbachu Italka Federica Brignoneová. Více informací najdete v článku.

12:25Jessie Digginsová podruhé v kariéře ovládla Světový pohár běžkyň na lyžích. Američanka zisk křišťálového glóbu potvrdila symbolicky vítězstvím v posledním závodu sezony na 20 km volně s hromadným startem na finále seriálu ve Falunu. Kateřina Janatová doběhla ve Švédsku dvacátá. Více informací v článku.

11:15 – Nika Prevcová vyhrála poprvé Světový pohár skokanek na lyžích. V předposledním závodu sezony na mamutím můstku ve Vikersundu k tomu čerstvě devatenáctileté Slovince stačilo 11. místo. První ženský závod SP v letech ozdobila domácí Norka Silje Opsethová světovým rekordem 230,5 metru.

Sobota, 16. března

22:53 – Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö vybojoval popáté Světový pohár. V Canmore vyhrál stíhací závod, Michal Krčmář doběhl čtyřiadvacátý.

19:50 – Biatlonistka Markéta Davidová skončila osmá ve stíhacím závodě Světového poháru v kanadském Canmore a se startovním číslem 25 se dočkala nejlepšího výsledku v sezoně. Zvítězila Italka Lisa Vittozziová a před nedělním závěrečným závodem s hromadným startem se probojovala do čela seriálu. Dnes už získala malý křišťálový glóbus za triumf v disciplíně. Více informací v článku.

17:06 – Dnešní závody SP v letech na lyžích ve Vikersundu byly kvůli silnému větru zrušeny. Po ženách se neuskuteční ani odpolední závod mužů.

15:58 – Snowboardcrossařka Eva Adamczyková byla sedmá v závodě SP v Montafonu a páté stupně vítězů v sezoně nevybojovala. Vyhrála Italka Michela Moioliová.

15:41 – Závod na 10 km klasicky ve finále Světového poháru ve Falunu vyhráli norský běžec na lyžích Johannes Hösflot Klaebo a Finka Kerttu Niskanenová. Michal Novák se poprvé v kalendářním roce dostal do elitní desítky, kterou uzavřel, Kateřina Janatová obsadila 16. místo.

14:30 – Česká lyžařka Martina Dubovská (32) skončila ve finále Světového poháru jedenáctá ve slalomu a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně. V Saalbachu vyhrála již jistá vítězka malého glóbu Američanka Mikaela Shiffrinová (29), která si při posledním startu v tomto ročníku připsala 97. vítězství v seriálu a znovu vylepšila svou rekordní bilanci. Více informací v článku.

12:50 – Švýcarský lyžař Loic Meillard vyhrál ve finále Světového poháru v Saalbachu obří slalom a ukončil vítěznou sérii krajana Marca Odermatta. Již jistý vítěz disciplíny i celkového hodnocení seriálu po prvním kole vedl a útočil na desátou výhru v disciplíně v sezoně, ve druhé jízdě ale v horní části trati chyboval a vypadl.

12:30 – Závod na 10 km klasicky ve finále Světového poháru ve Falunu vyhrála finská lyžařka Kerttu Niskanenová před krajankou Johannou Matintalovou. Nejlepší česká reprezentantka Kateřina Janatová obsadila 16. místo. Niskanenová si doběhla pro třetí vítězství v sezoně a osmé v kariéře s náskokem čtyř sekund. Pátá skončila Američanka Jessie Digginsová a Světový pohár vede před nedělním závěrečným závodem na 20 km volným způsobem s hromadným startem před Švédkou Linn Svahnovou už o 75 bodů. Svahnová dnes byla osmnáctá.

11:30 – Lyžařka Martina Dubovská je po prvním kole slalomu ve finále Světového poháru v Saalbachu na 20. místě. Vede Švédka Anna Swennová Larssonová před již jistou vítězkou malého glóbu Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Druhé kolo začne ve 13:30.

11:00 – Sobotní závod Světového poháru v letech na lyžích žen ve Vikersundu byl kvůli špatnému počasí zrušen. O odpoledním klání mužů pořadatelé rozhodnou později. Ženy mají na norském mamutím můstku naplánovaný ještě nedělní závod. Po zrušení dnešních letů se celkovému prvenství v seriálu výrazně přiblížila Slovinka Nika Prevcová, která má dva závody před koncem náskok 194 bodů před rakouskou obhájkyní Evou Pinkelnigovou.

09:50 – Švýcarský lyžař Marco Odermatt je na nejlepší cestě vyhrát i desátý obří slalom v této sezoně Světového poháru. Závěrečný závod v této disciplíně ve finále seriálu v Saalbachu vede po prvním kole o čtyři desetiny před krajanem Loicem Meillardem. Třetí Alexander Steen Olsen z Norska ztrácí už 1,39 sekundy.

Pátek, 15. března

18:57 – Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö vyhrál závěrečný sprint Světového poháru v kanadském Canmore a přiblížil se pátému triumfu v celkovém pořadí seriálu. Po bezchybné střelbě porazil o více než minutu druhého Itala Tommasa Giacomela. Třetí skončil Böův starší bratr Tarjei, který získal malý křišťálový glóbus za triumf v disciplíně. Nejlepším Čechem byl třiatřicátý Michal Krčmář.

16:34 – Poslední sprint sezony SP vyhráli ve Falunu norští lyžaři Johannes Klaebo a Kristine Stavaas Skistadová. Nejlepší z českých reprezentantů Ondřej Černý v závodě klasickou technikou postoupil do semifinále a díky 11. místu si připsal nejlepší výsledek v ročníku.

14:30 – Již jistý vítěz Světového poháru v severské kombinaci Jarl Magnus Riiber vynechá kvůli zranění kolena nedělní závěrečný závod seriálu v Trondheimu. Informoval o tom norský svaz.

14:15 – V kvalifikaci sprintu klasickou technikou ve finále Světového poháru ve Falunu uspěli tři čeští běžci na lyžích. Nejlepším z nich byl Ondřej Černý na šestém místě.

13:30 – Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila druhá v kvalifikaci závodu Světového poháru v Montafonu. Úřadující mistryni světa předčila jen vedoucí žena seriálu Chloé Trespeuchová z Francie, jež byla o čtyři setiny sekundy rychlejší. Z trojice českých mužů postoupil pouze Kryštof Choura.