Alonso se na rekordní závod naladil skvěle, na mokré trati v Japonsku kraloval tréninku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Alonso se na rekordní závod naladil skvěle, na mokré trati v Japonsku kraloval tréninku
Fernando Alonso odstartuje v Suzuce do rekordního 351. závodu.
Fernando Alonso odstartuje v Suzuce do rekordního 351. závodu.Profimedia
První tréninky na Velkou cenu Japonska vozů formule 1 vyhráli na mokré trati Fernando Alonso (41) z Alpine a George Russell (24) z Mercedesu. Španěl Alonso, který může odstartovat do rekordního 351. závodu, vyhrál úvodní jízdu. Brit Russell byl nejrychlejší ve druhé části, o 235 tisícin sekundy porazil týmového kolegu Lewise Hamiltona (37). Max Verstappen (25) z Red Bullu, jenž může na trati v Suzuce slavit obhajobu titulu, byl šestý a třetí.

Verstappen má v čele mistrovství světa náskok 104 bodů před Charlesem Leclercem a 106 před týmovým kolegou Sergiem Pérezem. Aby mohl v Suzuce slavit, musí po nedělním závodě vést alespoň o 112 bodů. Leclerc skončil v trénincích třetí a jedenáctý, Pérez dojel desátý a čtvrtý.

Druhý trénink trval hodinu a půl místo tradičních šedesáti minut. Pirelli chtělo testovat v Suzuce pneumatiky na příští sezonu, kvůli mokré trati od toho ale upustilo. Délka tréninku však zůstala.

Během jízd bylo k vidění několik výletům mimo trať, potíže měli i Leclerc s Pérezem. Do druhého tréninku nevyjel Mick Schumacher z Haasu, který v závěru úvodní části havaroval a musel měnit řadu komponentů.

Program pokračuje sobotním třetím tréninkem a následnou kvalifikací od 8:00 SELČ. Závod odstartuje o den později v 7:00.

Výsledky tréninků F1: VC Japonska