Rekordní Utkání hvězd NBA ovládl Východ, Lillard se stal nejužitečnějším hráčem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordní Utkání hvězd NBA ovládl Východ, Lillard se stal nejužitečnějším hráčem
Damian Lillard dostal cenu nejužitečnějšího hráče zápasu.
Damian Lillard dostal cenu nejužitečnějšího hráče zápasu.Profimedia
Utkání hvězd NBA přineslo nový bodový rekord. Výběr hráčů Východní konference porazil tým Západu 211:186, dvousetbodová hranice padla poprvé v třiasedmdesátileté historii exhibice. Nejužitečnějším basketbalistou zápasu v Indianapolis se stal Damian Lillard (33) z Milwaukee Bucks, jenž byl s 39 body nejlepším střelcem vítězné sestavy.

Lillard trefil jedenáct trojek, z toho dvě z poloviny hřiště. Tým Východu proměnil tříbodových střel celkem 42, což je také novým rekordem. Lídrem Západu byl Karl-Anthony Towns z Minnesoty Timberwolves s rovnými 50 body.

Lillard ovládl už soutěž o nejlepšího trojkaře v sobotním doprovodném programu a stal se tak prvním hráčem od roku 1988, který během jediného All Star víkendu vyhrál dovednostní soutěž a cenu MVP. Tehdy se to povedlo Michaelu Jordanovi, jenž se stal nejužitečnějším hráčem a vyhrál soutěž ve smečování.

Vyhrát trojky i cenu MVP se Lillardovi povedlo jako prvnímu. "Kdykoli vás někdo zařadí do stejné kategorie jako Michaela Jordana, tak je to velká pocta a velký úspěch. Řekl jsem si, že dnes budu hodně agresivní v útoku a budu to pálit. Zvláště když mi jich tam pár spadlo," řekl.

Lillardovi hodně pomáhal Tyrese Haliburton z Indiany, zapsal deset trojek a 32 bodů. Jaylen Brown z Bostonu přidal 36 bodů a šest trojek. "Východ předvedl skvělý výkon. Těžko se brání, když přes vás soupeř trefí 40 trojek a to ještě často z velké dálky," uznal Kevin Durant. Ve stejném dresu Západu odehrál jen 14 minut nejlepší střelec historie LeBron James, protože měl problém s kotníkem, ale kvůli fanouškům nastoupil alespoň na chvíli. Bylo to pro něj rekordní dvacáté Utkání hvězd.

To se poprvé od roku 2017 hrálo v někdejšímu formátu duelu Východ vs. Západ, v němž proti sobě nastoupili na základě hlasování výběry hráčů z jednotlivých konferencí. V posledních šesti ročnících se představily v All Star Game týmy, o jejichž složení rozhodli v takzvaném draftu kapitáni.

Těmi byli vždy basketbalisté s největším počtem hlasů fanoušků ve Východní a Západní konferenci, při volbě spoluhráčů do základních sestav a do pozic náhradníků pak už ale nezáleželo na tom, kdo v které konferenci doopravdy hraje. Pět ze šesti ročníků ovládl Tým LeBrona Jamese, naposledy uspěl Tým Giannise Antetokounmpa.

Východ – Západ 211:186