Bochum si z posledního místa vyšlápla na vedoucí Union, Schalke má další prohru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bochum si z posledního místa vyšlápla na vedoucí Union, Schalke má další prohru

Aktualizováno
Union v Bochumi nevyužil možnost navýšit náskok na čele tabulky.
Union v Bochumi nevyužil možnost navýšit náskok na čele tabulky.AFP
Union Berlín si mohl výhrou v zápase 11. kola v Bochumi vzít zpět čtyřbodový náskok na špici tabulky Bundesligy, jenže nečekaně selhal a prohrál 1:2. Domácí se stali prvním týmem po šesti letech, který z pozice posledního celku tabulky dokázal porazit lídra soutěže. Schalke s Alexem Králem (24) si připsalo šestou ligovou porážku v řadě a kleslo na poslední místo.

Skóre v Bochumi otevřel chvíli před koncem první půle Philipp Hofmann, na nějž po změně stran navázal po šesti minutách na trávníku Filipínec Gerrit  Holtmann. V závěru už pouze korigoval výsledek autor neproměněné penalty ze 77. minuty Miloš Pantovič, jenž oblékal dres Bochumi v předchozích čtyřech sezonách. Union tak vede Bundesligu už jen o bod před Bayernem, který v sobotu zvítězil v Hoffenheimu 2:0.

Statistiky utkání Bochum – Union Berlín

Schalke prohrálo na hřišti Herthy 1:2 a zůstalo na poslední příčce tabulky, kam spadlo během neděle právě po nečekaně výhře Bochumi. Nováček soutěže byl blízko zisku prvního bodu po více než měsíci, jenže v 88. minutě vstřelil rozhodující gól Wilfried Kanga. K lepšímu výsledku nepomohl Horníkům ani Alex Král, který odehrál celé utkání. Vladimír Darida v zápasové nominaci domácích chyběl.

Statistiky utkání Hertha – Schalke

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyFlashscore