Colbrelli uposlechl lékaře, po březnové zástavě srdce ukončil kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Colbrelli uposlechl lékaře, po březnové zástavě srdce ukončil kariéru
Sonny Colbrelli už se na kolo nevrátí.
Sonny Colbrelli už se na kolo nevrátí.
Reuters
Italský cyklista Sonny Colbrelli (32), který při březnovém závodě Kolem Katalánska utrpěl zástavu srdce, ukončil kariéru. Jezdec stáje Bahrajn-Victorious se rozhodl uposlechnout doporučení lékařů.

Colbrelli v první etapě Kolem Katalánska vybojoval v hromadném spurtu druhé místo, ale v cíli zkolaboval a lékaři ho museli zachraňovali pomocí masáže srdce a defibrilátoru. Příčinou zástavy byla srdeční arytmie.

"Po operaci, při které mu byl voperován kardioverter-defibrilátor, a poradě s lékaři se Sonny Colbrelli rozhodl ukončit kariéru," uvedla v prohlášení stáj Bahrajn-Victorious, za kterou loňský mistr Evropy jezdil od roku 2017.

Někteří vrcholoví sportovci jako například fotbalista Christian Eriksen se sice po voperování kardioverteru-defibrilátoru k vrcholovému sportu vrátili, něco takového ale podle Colbrelliho není v cyklistice možné. "Jezdíme po silnicích, zatímco ve fotbale jste na stadionu, kde je pomoc po ruce," uvedl.

"Tréninky také probíhají v uzavřeném prostředí, zatímco jako cyklista jste často sám i několik hodin a na velmi málo frekventovaných silnicích," přidal loňský vítěz slavné klasiky na kostkách Paříž-Roubaix.

Colbrelli přiznal, že uvažoval i odstranění kardioverteru-defibrilátoru a pokračování v kariéře. "Ale to by bylo proti všem lékařským zvyklostem. Navíc bych dal pryč věc, která funguje jako pojistka pro záchranu života. A to je moc velké riziko, které nechci podstoupit," dodal.