Dončič si znovu připsal 50 bodů. Tentokrát v NBA řídil výhru Dallasu nad San Antoniem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dončič si znovu připsal 50 bodů. Tentokrát v NBA řídil výhru Dallasu nad San Antoniem

Dončič si znovu připsal 50 bodů. Tentokrát v NBA řídil výhru Dallasu nad San Antoniem
Dončič si znovu připsal 50 bodů. Tentokrát v NBA řídil výhru Dallasu nad San AntoniemProfimedia
Potřetí z posledních pěti utkání dosáhl slovinský basketbalista Luka Dončič (23) v NBA na 50 bodů. Tentokrát proti San Antoniu zaznamenal 51 bodů a Dallasu přispěl k těsné výhře 126:125.

San Antonio – Dallas 125:126

Dončič proti San Antoniu přidal také devět asistencí a šest doskoků a jako první hráč v historii zámořské ligy během pěti utkání nastřádal dohromady alespoň 250 bodů, 50 doskoků a 50 asistencí. "Chtěl jsem hlavně vyhrát. Ale ano, 51 bodů je pěkných," usmál se  po utkání.

Mavericks uspěli už pošesté za sebou a posunuli se na čtvrtou příčku Západní konference. "Jsem v lize sedm let, za tu dobu jsem ale neviděl nikoho, kdo by byl schopen výkonů, které podává Luka. Hraje fantasticky," ocenil spoluhráče Christian Wood, jenž nasbíral 25 bodů a sedm doskoků.

Indiana – LA Clippers 131:130

Velké drama se odehrálo také v Indianě, kde Paul George shromáždil 45 bodů včetně sedmi trojek, přidal i devět asistencí a sedm doskoků, Clippers se však museli těsně sklonit před domácími Pacers 130:131.

Byť dal George trojku 0,2 sekundy před koncem, už to nestačilo a posledními body jen korigoval výsledek. Duel rozhodl jednou úspěšnou šestkou ze dvou pět sekund před koncem Tyrese Haliburton, s 24 body druhý nejlepší střelec Pacers. Lídrem domácích byl tentokrát Myles Turner, který zaznamenal 34 bodů. Buddy Hield přidal 18 bodů. Klíčem pro Pacers byla vysoká produktivita – 58:40 – zpod koše.

"Abychom takový tým porazili, museli jsme odehrát monstrózní zápas. Povedlo se, Myles Turner i Tyrese Haliburton byli skvělí. Tyrese proměnil ve druhém poločase každou potřebnou střelu, skvěle se na něj dívalo," chválil kouč Rick Carlisle.

Charlotte – Brooklyn 106:123

Ve výborných výkonech pokračuje Brooklyn, jenž si upevnil druhou příčku na východě vítězstvím 126:106 na palubovce Charlotte. Nets se momentálně pyšní 11 výhrami v řadě, což je nejdelší vítězná šňůra v soutěži. Proti Hornets se 28 body blýskl Kyrie Irving, dalších 23 jich nasbíral Kevin Durant.

Kompletní výsledky NBA