Dubovská skončila hned v první brance. Shiffrinová je jeden triumf od rekordu Vonnové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dubovská skončila hned v první brance. Shiffrinová je jeden triumf od rekordu Vonnové

Aktualizováno
Dubovská skončila hned v první brance. Shiffrinová je jeden triumf od rekordu Vonnové
Dubovská skončila hned v první brance. Shiffrinová je jeden triumf od rekordu VonnovéProfimedia
Pro českou lyžařku Martinu Dubovskou (30) skončil slalom v Záhřebu hned v úvodní brance, v níž se jí zapíchla špička lyže. Poprvé v této sezoně Světového poháru závod nedokončila a nenaváže na desátá místa z posledních slalomů v Sestriere a Semmeringu. Nejlépe si v Chorvatsku vedla americká favoritka Mikaela Shiffrinová (27), která si připsala 81. vítězství v SP a už jen jediný triumf ji dělí od ženského rekordu krajanky Lindsey Vonnové (38).

Dubovská dopadla v Záhřebu stejně jako před rokem, kdy rovněž nedojela do cíle prvního kola. Tentokrát mělo její účinkování ještě kratší trvání, protože hned po startu ji postihl "špicar" u první tyče.

"Jak rychle to začalo, tak rychle to skončilo, byla to skutečná facka. Zachytila se mi špička, to se mi hned u první branky ještě nikdy nestalo. Nevěděla jsem, jestli mám začít brečet, nebo se smát. Jsem naštvaná, je mi to moc líto, ale nic s tím neudělám. První branka je specifická, prostě mi to nevyšlo. Ale podívám se na video, kde byl problém," řekla Dubovská pro agenturu TASR.

Šanci na nápravu bude mít už ve čtvrtek, kdy slalomářky v Záhřebu pojedou další závod. Vzhledem k neobvykle teplému počasí a nedostatku sněhu se podnik v Záhřebu tentokrát koná na zkrácené trati. "Je to tu velmi jarní. Věděli jsme, že to bude těžké, ale i v těchto podmínkách se musí umět jezdit," podotkla lyžařka žijící na Slovensku.

Výsledky slalomu žen v Záhřebu

Shiffrinová zkompletovala pátý triumf za sebou a 81. v kariéře. Na rekord Vonnové může zaútočit už ve čtvrtek, kdy se v Záhřebu pojede další slalom. Do roku 2023 vstoupila Američanka ve stejné formě, v jaké zakončila ten minulý. V Záhřebu vedla už po prvním kole a v tom druhém i na rozbité měkké trati dominanci potvrdila.

Zvítězila o 76 setin před Slovenkou Petrou Vlhovou, která v této sezoně stále čeká na první triumf, i když už byla pošesté na stupních vítězů. Třetí skončila Švédka Anna Swennová-Larssonová, ta už měla na americkou hvězdu více než sekundovou ztrátu.

Záhřeb je pro Shiffrinovou oblíbenou destinací, triumfovala zde popáté, ale poprvé od roku 2019. "Dnes mě to hodně bavilo. Myslím si, že v obou jízdách jsem předvedla výkon, který se blíží mému maximu. Podstoupila jsem riziko, které bylo potřeba," uvedla v televizním rozhovoru.