Alonsův plán se Schickem vychází, český útočník pomohl gólem vyřadit z poháru Paderborn

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alonsův plán se Schickem vychází, český útočník pomohl gólem vyřadit z poháru Paderborn

Alonsův plán se Schickem vychází, český útočník pomohl gólem vyřadit z poháru Paderborn
Alonsův plán se Schickem vychází, český útočník pomohl gólem vyřadit z poháru PaderbornAFP
Leverkusenu nedopustil v osmifinále Německého poháru překvapení, druholigový Paderborn porazil 3:1. Domácí outsidera nepodcenili a na trávník vyběhli v nejsilnější sestavě. Ta jim už v prvním poločase vynesla vedení, které i přes inkasovaný gól udrželi. Kaňkou na utkání z pohledu Bayeru je zranění Floriana Wirtze, jenž musel před pauzou střídat. Celé utkání odchytal český brankář Matěj Kovář a ve druhé půli se do hry dostal i Patrik Schick, jenž se postaral o pojišťovací zásah. Adam Hložek naopak proseděl duel na lavičce.

Leverkusen – Paderborn 3:1

Mužstvo vedené Xabim Alonsem v letošní sezoně neprohrálo už 20 soutěžních duelů, přičemž hned 18 z nich ovládlo. Na fantastickou vlnu se napojil i uzdravený Schick, jenž se řídí podle plánu španělského stratéga a po dvou nástupech z lavičky v řadě si připsal gól v Evropské lize a klíčovou nahrávku při remíze s Dortmundem. Bayer chtěl skvělou formu potvrdit i v poháru, kde přivítal trápící se druholigový Paderborn.

Za dalším úspěšným zápasem vykročili Farmaceuti od samého začátku a ve 12. minutě se dostali do vedení. Kanonýr Victor Boniface si naběhl na centrovaný balon a z těžké pozice jej volejem usměrnil za záda bezmocného brankáře. Vedení navýšil krátce před půlhodinou hry dělovkou zpoza vápna Ezequiel Palacios. Ke střelcům se přidal i Amine Adli, ale radovat se nemohl, protože jeho branka kvůli ofsajdu neplatila.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V závěru poločasu se ukázal i Kovář, jenž předvedl povedený zákrok proti pumelici Florenta Muslijy z přímého kopu. Úvod druhé půle patřil naopak druhému gólmanovi. Pelle Boevink se totiž blýskl proti ráně Alejandra Grimalda zpoza vápna i proti Bonifacově zakončení z blízkosti. Proti následující střele Nigerijce byl už Boevink krátký, ale zachránil ho jeden z obránců obětavým skokem.

Napotřetí se Boniface rozhodl, že přihraje na lépe postaveného spoluhráče. Vybral si Jonase Hofmanna, který sice Nizozemce v bráně překonal, ale kvůli ofsajdu jeho gól neplatil. V 83. minutě došlo překvapivě ke snížení, když za Kovářova záda propadla rána Sebastiana Klaase. Drama ovšem nedopustil Schick, jenž si naběhl na povedenou přihrávku a zásahem k tyči vrátil Bayeru dvougólové vedení.

Výsledky Německého poháru