Liverpoolu stačila proti Fulhamu remíza, ve finále EFL Cupu vyzve starého známého

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpoolu stačila proti Fulhamu remíza, ve finále EFL Cupu vyzve starého známého

Liverpool postoupil do finále.
Liverpool postoupil do finále.Profimedia
Liverpool remizoval v odvetném semifinále EFL Cupu na půdě Fulhamu 1:1, což mu stačilo k postupu do finále. Reds si do Londýna přivezli z prvního duelu jednogólový náskok, který po 10 minutách hry ještě zvýraznil přesným zásahem Luis Díaz (27). Domácím se sice ve druhé půli zásluhou stopera Issy Diopa (27) podařilo skórovat, další gól potřebný k prodloužení už ale nepřidali. Svěřenci Jürgena Kloppa vyzvou ve Wembley v repríze z roku 2022 další celek ze západní části hlavního města, Chelsea.

Fulham – Liverpool 1:1

Mužstvo z Craven Cottage bylo po aktivním vstupu do utkání blízko smazání jednogólového manka už v úvodní desetiminutovce, ale Joao Palhinha ze skvělé pozice ve vápně vysoko přestřelil. Portugalský středopolař byl důležitou postavou i na druhé straně, když jemně tečoval projektil Díaze, která po nepřesvědčivém zákroku Bernda Lena propadla až do sítě.

Odpovědět na trefu kolumbijského křídelníka mohl po půlhodině hry Raúl Jiménez, jenž přízemní ranou protáhl Caoimhina Kellehera, liverpoolská dvojka však skvělým zákrokem změnu skóre nepřipustila.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Irský gólman po změně stran mizerným výběhem na centr vybídl ke snížení manka ve dvojzápase Andrease Pereiru, Brazilec ovšem nabídnutou příležitostí pohrdl, když orazítkoval levou tyč. Z následného brejku mohl na druhé straně odpor Chalupářů definitivně zlomit Harvey Eliott, jehož střelu doprostřed ale vyrazil Leno.

Fulham nesložil zbraně a v 77. minutě se dočkal přesného zásahu, když tečovaný centr Harryho Wilsona dopravil do sítě netradičně stehnem Diop. Závěr už si Kloppova družina zkušeně pohlídala a premiérovou účast ve Wembley Fulhamu odepřela.

Liverpool si tak těsně pohlídal i odvetu a postoupil do finále. To se již tradičně odehraje 25. února ve Wembley, soupeřem mu bude Chelsea.