Musíme začít hrát hru, která je hodna Manchesteru United, prohlásil Ten Hag po další porážce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme začít hrát hru, která je hodna Manchesteru United, prohlásil Ten Hag po další porážce

Joe Willock při třetím gólu Newcastlu.
Joe Willock při třetím gólu Newcastlu.Reuters
Fotbalistům Newcastlu dokonale vyšla odveta za loňskou porážku ve finále EFL Cupu. Na Old Trafford totiž porazili Manchester United 3:0 a postoupili do čtvrtfinále soutěže, v němž se 19. prosince střetnou s londýnskou Chelsea. S výsledkem nebyl pochopitelně spokojený trenér United Erik Ten Hag. "Porážku beru na sebe, ale za tyto výsledky musíme nést odpovědnost všichni. Naše výkony nebyly na odpovídající úrovni," prohlásil v pozápasovém rozhovoru pro bbc.com.

Newcastle, který se potýká s početnou marodkou, nastoupil v improvizované sestavě, nicméně už v 5. minutě přišel kvůli dalšímu zranění o Matta Targetta, kterého nahradil Miguel Almirón. Právě Paraguayec byl v prvním poločase motorem ofenzivy hostů a ve 28. minutě po rychlém brejku poslal Magpies do vedení.

Po přesné trefě Lewise Halla šel Newcastle do kabin s dvougólovým náskokem. Na začátku druhého poločasu se Manchesteru podařilo dostat soupeře pod tlak, ale ten nevyužili a po hodině hry inkasovali třetí gól z kopačky Joea Willocka.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Trenér Newcastlu Eddie Howe neskrýval po postupu mezi elitní osmičku nadšení. "Hráči si zaslouží velké uznání. Skvěle reagovali na průběh zápasu. Nastoupili jsme bez několika zraněných opor a v páté minutě jsme museli střídat, ale vůbec nás to nezlomilo. Tým ukázal charakter," chválil své svěřence. 

"Velmi mě potěšil výkon Joea Willocka, který se po problémech se zraněním poprvé po dlouhé době objevil v základní jedenáctce. Valentino Livramento na kraji obrany zase výborně zastoupil Kierana Trippiera," řekl Howe pro bbc.com.

Úplně opačné pocity měl po utkání pochopitelně trenér United Erik Ten Hag, který musel tři dny po domácí ligové prohře 0:3 s městským rivalem City strávit další facku. Newcastle navíc zlomil nelichotivou sérii na Old Trafford, kde zvítězil naposledy v roce 2013.

"Porážku beru na sebe, ale za tyto výsledky musíme nést odpovědnost všichni. Naše výkony nebyly na odpovídající úrovni. Chci se omluvit všem fanouškům, jejich rozhořčení je oprávněné. Musíme se co nejdříve otřepat a začít hrát hru, která je hodna Manchesteru United," zdůraznil trenér Erik ten Hag.

Manchesterské mužstvo v této sezoně prohrálo už osmý z patnácti soutěžních zápasů, v Premier League je na osmém místě. "Je potřeba se dát dohromady, a to hodně rychle. V sobotu hrajeme další utkání (s Fulhamem) a musíme se zlepšit. Tohle bylo málo," prohlásil Ten Hag.

Přehled zápasu Manchester United - Newcastle 0:3