West Ham si v poháru vyšlápl na Arsenal. U výhry 3:1 byli i Souček s Coufalem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham si v poháru vyšlápl na Arsenal. U výhry 3:1 byli i Souček s Coufalem

West Ham slaví postup.
West Ham slaví postup.AFP
Fotbalisté West Hamu zvládli osmifinálové utkání EFL Cupu, když na vlastním hřišti porazili Arsenal 3:1. Osud duelu ovlivnila situace ze 16. minuty, neboť právě v inkriminovaný čas si srazil hostující Ben White (26) míč do vlastní sítě. Gunners měli zejména v první půli výraznou herní převahu, jenže domácí hned po změně stran dalšími dvěma brankami pojistili své vítězství. Na postupu se podíleli i čeští hráči Tomáš Souček (28) a Vladimír Coufal (31), kteří tak navázali na dosavadní povedené individuální výkony z probíhající sezony.

West Ham – Arsenal 3:1

Jako první však zahrozili do žlutých dresů odění hosté, když musel hlavičku Kaie Havertze vytěsnit špičkami prstů nad břevno Lukasz Fabiaňski. V 16. minutě se na druhé straně hřiště dostal ve výskoku k míči White, naneštěstí pro Arsenal jej ovšem usměrnil do vlastní sítě.

Kanonýři působili o poznání aktivnějším dojmem, jenže veškeré jejich ofenzivní snahy končily na hranici šestnáctky. West Ham se tak odebral do šaten s jednobrankovým náskokem, ačkoliv ve statistice střel za soupeřem zaostával v poměru 0:8.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Pakliže v první půli Kladiváři čekali na jakékoliv zakončení marně, po změně stran jim stačilo 20 vteřin k tomu, aby Jarrod Bowen v samostatném úniku vyprášil rukavice Aarona Ramsdalea. O chvíli později si Mohammed Kudus báječně zpracoval balon ve vápně a levačkou jej neomylně poslal na zadní tyč. Domácí vyšli ze šaten jako vyměnění a Arsenal byl v deštivém počasí i s navrátilcem Declanem Ricem zralý na ručník.

Bowen si těsně před uplynutím hodiny hry našel míč na hranici šestnáctky a dělovkou do středu brány propálil hostujícího gólmana. Hráči ve žlutém si nadále nevěděli s obranou soupeře rady, korekce ve skóre se tak dočkali až v poslední minutě nastavení, kdy zakončil přesně k tyči Martin Ödegaard.

Další výsledky

Arsenal si tak připsal první výraznější neúspěch sezony, když v EFL Cupu skončil již v osmifinále. Úředním hracím dnem další fáze soutěže je 18. prosinec.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport