Oproti venkovnímu zápasu jsme se poučili, hodnotil Krejčí. Návrat pro něj nebyl snadný

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oproti venkovnímu zápasu jsme se poučili, hodnotil Krejčí. Návrat pro něj nebyl snadný

Krejčí se vrátil do sestavy Sparty po sedmi zápasech.
Krejčí se vrátil do sestavy Sparty po sedmi zápasech.AFP
Sparťanský kapitán Ladislav Krejčí (24) si velmi cenil vítězství 1:0 nad Betisem Sevilla v předposledním 5. kole skupiny C fotbalové Evropské ligy. Podle něj hrají obhájci českého titulu v pohárech právě kvůli podobným zápasům. V rozhovoru s novináři si Krejčí pochvaloval, že se Letenští udrželi ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze soutěže.

Sparta Praha – Real Betis 1:0

O triumfu Pražanů nad aktuálně sedmým týmem španělské ligy rozhodl v 54. minutě Lukáš Haraslín. "Je to velký skalp. Jak jsem říkal na včerejší tiskovce, Evropskou ligu hrajeme pro tyto zápasy, abychom se porovnávali s většími týmy, než jsme, a dokázali je porazit, což se povedlo," řekl Krejčí.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho zůstali v "céčku" třetí, nadále jsou však ve hře o postup do vyřazovací části Evropské ligy. Skupinovou fázi zakončí 14. prosince na hřišti kyperského Arisu Limassol. Z třetího místa by přešli do nižší Evropské konferenční ligy, čtvrtá pozice znamená konec účinkování v pohárech.

"Mám radost, že až do konce budeme hrát o Evropskou ligu. To jsme chtěli, nad ničím jiným nepřemýšlíme. Jestli chceme hrát Evropskou ligu, musíme v Limassolu vyhrát. Musíme se soustředit na to, co ovlivníme," uvedl Krejčí.

Sparta oplatila Betisu říjnovou prohru 1:2 z Andalusie. "Pokud to srovnám s prvním zápasem, za mě zase slušný první poločas. Měli jsme dobré věci na balonu s naší rozehrávkou, vytvořili jsme si šance. Druhý poločas byl od nás pasivnější, ale oproti venkovnímu zápasu jsme se poučili tak, že jsme drželi kompletní blok, aby se do nás nedostavili a nevytvořili si takovou šanci, kterou by proměnili," prohlásil český reprezentant.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Poprvé od 15. října odehrál celý zápas, kvůli zranění chyběl Spartě sedm soutěžních duelů. Do hry se vrátil v neděli proti Zlínu, kdy naskočil do hry od 62. minuty. "Měsíc jsem byl mimo, takže jsem rád, že jsem to zvládl. Nebylo to nic jednoduchého. Jsem strašně rád za tým a že jsme to zvládli jak výsledkově, tak herně," konstatoval odchovanec brněnské Zbrojovky.

Tabulka skupiny C Evropské ligy