Schick spasil Leverkusen, k postupu pomohl i Souček. Benfica dala českým klubům naději

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schick spasil Leverkusen, k postupu pomohl i Souček. Benfica dala českým klubům naději
Aktualizováno
Patrik Schick v obležení spoluhráčů po gólu Karabachu.
Patrik Schick v obležení spoluhráčů po gólu Karabachu.Profimedia
Patrik Schick se i v odvetě osmifinále Evropské ligy stal hrdinou Leverkusenu. Zatímco před týdnem v Karabachu zařídil gólem v 92. minutě remízu 2:2, v odvetě se v nastavení střelecky prosadil hned dvakrát, lídr Bundesligy němu zvítězil 3:2 a slaví postup. Dál jde i West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem po demolici Freiburgu 5:0, k níž přispěl asistencí i kapitán české reprezentace. Benfica vyřadila Rangers a vyřazením posledního skotského celku z Evropy dala českým klubům naději na přímý postup do Ligy mistrů.

Leverkusen – Karabach 3:2

Karabach byli blízko senzaci, nakonec ale favorizovanému Leverkusenu podlehli 2:3 a v pohárech skončili. Úvodní gól si připsal po změně stran Abdellah Zoubir, a ačkoliv hosté museli po červené kartě z 62. minuty dohrávat v oslabení, svůj náskok dokázali ještě navýšit.

Následnou stíhací jízdu domácích za obratem úspěšně dokonal střídající Patrik Schick, jenž přišel na hřiště až po hodině hry a dvěma góly v nastavení poslal BayArenu do extáze. Celý duel v dresu Bayeru odchytal Matěj Kovář, pouze z lavičky přihlížel nevídané otočce Adam Hložek.

West Ham –⁠⁠⁠⁠⁠ Freiburg 5:0

West Ham za obratem vykročil dvěma góly už v prvním poločase a u obou byl Souček. V deváté minutě protečoval roh na Lucase Paquetu, který otevřel skóre. A po půlhodině se po jeho hlavičce po individuální akci prosadil Jarrod Bowen.

Ve druhé půli londýnský celek vítězství ještě zvýraznil a připsal si teprve druhou domácí výhru z posledních sedmi zápasů. Na 3:0 zvýšil Aaron Cresswell a poté se dvakrát prosadil Mohammed Kudus. Souček s Coufalem odehráli celý zápas.

Tomáš Souček pomohl asistencí k drtivé výhře West Hamu nad Freiburgem 5:0.
Tomáš Souček pomohl asistencí k drtivé výhře West Hamu nad Freiburgem 5:0.Profimedia

Rangers –⁠⁠⁠⁠⁠ Benfica 0:1

Ve čtvrtfinále je také Benfica Lisabon, která doma hrála s Rangers 2:2, ale dnes v Glasgow portugalský celek zvítězil 1:0. Postoupila i Marseille, přestože na hřišti Villarrealu prohrála 1:3. Olympique minulý týden doma uspěl 4:0.

Po vyřazení Rangers se s evropskými poháry rozloučil poslední zástupce Skotska. Právě s ním Česko soupeří o desáté místo v žebříčku národních koeficientů UEFA, jež zaručuje přímou účast šampiona ve skupině Ligy mistrů.

Villarreal –⁠⁠⁠⁠⁠ Marseille 3:1

Villarreal sice ovládl odvetu, z postupu se však radoval francouzský celek. Ten si do Španělska dovezl pohodlný čtyřgólový náskok, který se mu podařilo i navzdory výbornému výkonu a třem nastříleným brankám domácích ustrážit. Vítězný gól při rozlučce Žluté ponorky s pohárovou Evropou zaznamenal ve skvělé formě hrající Alexander Sörloth.

Atalanta – Sporting 2:1

Atalantě po úvorní remíze 1:1 stačila domácí výhra 2:1 k postupu. Utkání se pro italský celek nevyvíjelo dobře, když krátce po půlhodině hry poslal tým z Lisabonu do vedení Pedro Goncalves, jenž musel chvíli nato z důvodu zranění střídat. Domácí ovšem po změně stran zápas otočili, jen pár vteřin po návratu ze šaten vyrovnal Ademola Lookman a postupové razítko přidal v 59. minutě Gianluca Scamacca.

Biighton – AS Řím 1:0

Hosté s vědomím pohodlného čtyřbrankového polštáře z prvního duelu nechali odpočívat Paula Dybalu, přičemž je nemusela příliš mrzet ani zraněním vynucená absence Romela Lukaka. Albion, který nepadl už 13 domácích zápasů v řadě, sice oslabeného soupeře přehrál, na pohádkový obrat to ovšem nestačilo.

Další výsledky Evropské ligy