Livesport jedenáctka 23. kola: Pět hráčů ze Slovácka v čele s iráckým obráncem a nikdo z derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 23. kola: Pět hráčů ze Slovácka v čele s iráckým obráncem a nikdo z derby

Merchas Doski v dresu Slovácka.
Merchas Doski v dresu Slovácka.Profimedia
Nejlepší jedenáctku, která je sestavena na základě známek Livesportu, si tentokrát podmanili fotbalisté Slovácka, jež do elitní sestavy dodalo hned pět hráčů včetně kompletní obrany. Nejlepším z nich byl irácký reprezentant Merchas Doski (24). V derby pražských “S” se sice střetly dva top týmy ligy, ovšem nejvýše hodnocený byl ze všech aktérů gólman Sparty Peter Vindahl, přičemž známka 7,3 mu v pořadí tohoto dějství stačila celkově až na 26. místo.
Nej 11 kola.
Nej 11 kola.Livesport

Brankář

Richard Ludha (Teplice) 8,2

Udržel čisté konto a pomohl tak podpořit skvělý vstup Teplic do jarní části sezony. V prvním poločase se blýskl skvělým zákrokem proti hlavičce libereckého Olafa Koka. 

Obránci

Petr Reinberk (Slovácko) 7,6

Připsal si asistenci u vyrovnávacího gólu Sinjavského. Pokusil se o tři driblinky a zúčastnil se sedmi ofenzivních soubojů.

Stanislav Hofmann (Slovácko) 8,4

V 57. minutě dokonal obrat, když vstřelil rozhodující branku zápasu. Hodně si také zaskákal. Podstoupil totiž 12 hlavičkových soubojů, osm z nich vyhrál.

Merchas Doski (Slovácko) 8,7

Přihrál na gól Hofmannovi, jinak byl velice aktivní na obou koncích hřiště. Podstoupil totiž 11 obranných a 14 útočných soubojů.

Doskiho statistiky proti Karviné.
Doskiho statistiky proti Karviné.Profimedia / Livesport

Záložníci

Jan Juroška (Ostrava) 8,0

Své 31. narozeniny oslavil gólem, kterým na zlínské Letné zajistil Baníku tři body. Platný byl i v obraně, když zachytil sedm přihrávek soupeře a získal celkem 12 míčů.

Marek Havlík (Slovácko) 8,5

Proměněným pokutovým kopem stvrdil vítězství svého týmu. Trefit se však mohl už v 54. minutě, jenže z prostoru penalty trefil pouze prostředek branky.

Lukáš Kalvach (Plzeň) 8,1

Ani vlastní trefa v Pardubicích nesnížila jeho výkon. Vytvořil čtyři palebné pozice pro své spoluhráče a dosáhla na hodnotu 0,48 xA.

Daniel Trubač (Teplice) 8,0

Ve 41. minutě se asistencí podílel na krásné akci, která skončila gólem Fily. Do finální třetiny hřiště vyslal celkem 11 přihrávek, v letošní sezoně má přitom průměrně necelých pět.

Vlasij Sinjavskij (Slovácko) 8,0

Ve 37. minutě střelou z voleje zavelel proti Karviné k obratu. Mohl si připsat i asistenci, když připravil výše zmíněnou šanci pro Havlíka. 

Útočníci

Pavel Šulc (Plzeň) 8,5

Potvrdil skvělou formu a druhý zápas po sobě se blýskl dvěma zásahy. Nejlepší střelec soutěže vypálil celkem osmkrát.

Júsuf Hilál (Mladá Boleslav) 8,1

Ze třech střel dal dva góly. Díky své výšce byl hodně aktivní ve vzduchu. Podstoupil málo vídaných 19 hlavičkových soubojů.