Derby Sparta – Slavia: Olayinka hrát nebude, sešívaní odvolání stáhli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Olayinka hrát v derby nebude. Slavia stáhla odvolání, karetní hříšník je nemocný
Peter Olayinka bude v derby Slavii scházet.
Peter Olayinka bude v derby Slavii scházet.Profimedia
Fotbalová Slavia Praha stáhla žádost o podmínečné prominutí zbytku čtyřzápasového disciplinárního trestu pro Petera Olayinku (27). Nigerijský křídelník před sobotním ligovým derby na Spartě onemocněl a připojil se na již rozsáhlou marodku červenobílých. Na twitteru o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík (54).

Olayinka byl v závěru březnového 24. ligového kola v Liberci (2:2) vyloučen za to, že udeřil hlavou Gigliho Ndefeho poté, co mu domácí bek přišel vynadat za údajné simulování ve vápně.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace následně uložila jedné z opor Slavie trest na čtyři soutěžní zápasy, proti kterému se vedení klubu na konci března neúspěšně odvolalo k odvolací komisi FAČR.

Olayinka vynechal ligová utkání s Olomoucí a v Mladé Boleslavi a vítězný zápas semifinále domácího poháru s Bohemians 1905. Pražané vzhledem k velké marodce podali k disciplinární komisi žádost o podmínečné odpuštění zbytku trestu, dnes ji ale kvůli Olayinkově onemocnění stáhli.

Aktuální ligová bilance Petera Olayinky.
Aktuální ligová bilance Petera Olayinky.Livesport

"Disciplinární komise dnes dopoledne obdržela žádost hráče Olayinky o podmíněné upuštění od výkonu zbytku trestu. Následně na zasedání komise přišel zástupce klubu a také právní zástupce Olayinky a ten vzal tuto žádost zpět. K projednávání vůbec nedošlo," řekl novinářům předseda disciplinární komise Richard Baček.

Zdravotní potíže trápí před derby řadu slávistů. Vedle pár zranění zasáhlo mužstvo virové onemocnění, kvůli němuž v Mladé Boleslavi chybělo několik hráčů včetně kapitána Tomáše Holeše.

Slavia před derby přišla o první místo v tabulce a před šlágrem 27. ligového kola ztrácí na Spartu dva body. Utkání má v sobotu na Letné výkop v 19:00.

Více o zápasu Sparta – Slavia