Portsmouth se po 12 letech dočkal. Někdejší stálice Premier League slaví postup do druhé ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Portsmouth se po 12 letech dočkal. Někdejší stálice Premier League slaví postup do druhé ligy
Paddy Lane unášený fanoušky.
Paddy Lane unášený fanoušky.AFP
Nadcházející ročník League Championship se bude týkat i Portsmouthu. Někdejší stálici Premier League a vítězi FA Cupu dala jistotu postupu úterní výhra nad Barnsley (3:2). Pompey se do druhého nejvyššího patra anglického fotbalu vrací poprvé od sezony 2011/12.

Porstmouth – Barnsley 3:2

Portsmouth mezi lety 2003 až 2010 působil mezi anglickou elitou, v sezoně 2007/08 dokonce opanoval FA Cup a následně se představil v Poháru UEFA, vysoko nastavenou laťku však neudržel. Jihoanglický klub doplatil na finanční potíže a v ročníku 2009/10 sestoupil, čímž započal strmý pád.

Pompey se v sezoně 2010/11 ve druhé lize udrželi, následovaly však další odchody a sestup do League One, po pouhém roce museli dokonce fanoušci skousnout sešup do čtvrté nejvyšší soutěže. Portsmouth hrál League Two až do ročníku 2016/17, v němž jako mistr postoupil o patro výše a po řadě marných pokusů o další vzestup se nyní vrací do League Championship.

Vítězství 3:2 nad Barnsley a s ním spojenou jistotu kýženého postupu si fanoušci náležitě vychutnali, většina z nich slavila na trávníku ve Fratton Parku přímo s hráči. Portsmouth má dvě kola před koncem v čele tabulky osmibodový náskok před Derby County, které bude o druhé přímé postupové místo bojovat s další anglickou stálicí Boltonem Wanderers a Peterborough United.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport