Sabitzer po postupu BVB do semifinále LM: Nepřestávali jsme bojovat, věřili jsme tomu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sabitzer po postupu BVB do semifinále LM: Nepřestávali jsme bojovat, věřili jsme tomu
Mužem večera se při vítězství BVB nad Atlétikem Madrid stal Marcel Sabitzer.
Mužem večera se při vítězství BVB nad Atlétikem Madrid stal Marcel Sabitzer.AFP
Když bylo konečně po všem, vrhl se Marcel Sabitzer (30) po břiše na mokrý trávník. Mats Hummels k němu okamžitě přiběhl, sedl si na něj a radostně mu bubnoval rukama na ramena. "Neuvěřitelná jízda na horské dráze plná emocí," prohlásil Rakušan, který zažil nezapomenutelný večer v evropských pohárech – vyvrcholením byl večírek v šatně Borussie Dortmund.

Když si Sabitzer ve třetí minutě zápasu zděšeně položil ruce na obličej, o hrdinský příběh se opravdu nejednalo - nejraději by zmizel a už se nikdy neobjevil. Jak mohl v tak důležitém utkání z pouhých pěti metrů promarnit obrovskou šanci ke skórování?

Na to se rakouský reprezentant ptal sám sebe, jeho spoluhráči a 80 tisíc fanoušků v divokém čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. "Nepřestávali jsme bojovat, věřili jsme tomu," řekl později Sabitzer. Julian Brandt, který po utkání hrdě držel v ruce malou trofej pro hráče zápasu, prohlásil, že ji podle něj měl dostat Sabitzer za svůj fantastický výkon.

Protože když Dortmund ve druhém poločase promarnil dvougólový náskok a Atlético z ničeho nic srovnalo na 2:2, třicetiletý hráč skutečně zapnul. Niclas Füllkrug využil jeho křížný centr a perfektní hlavičkou poslal BVB do vedení 3:2. Jen o tři munuty později sám Sabitzer z hranice pokutového území vstřelil rozhodující gól. Už tak bouřícímu stadionu nic nebránilo, aby se dostal do varu.

"Co na to říct?" zeptal se se smíchem jeho trenér Edin Terzič: "Neuvěřitelný gól. Úžasný!" Také Hans-Joachim Watzke se rozplýval nad "SABIGOALEM", jak ho ve vlasti nazval rakouský deník: "Už v posledních zápasech ukazoval náznaky, teď to ještě zdokonalil. Ale právě proto jsme ho přivedli."

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Po náročném adaptačním období je bývalý hráč Bayernu v nejdůležitější fázi sezony v nejlepší formě. V ligovém utkání na hřišti Borussie Mönchengladbach vstřelil dva góly, chaos kolem jeho již proměněné, ale následně odvolané penalty systémem VAR, mu navíc zabránil oslavit hattrick.

A teď tohle! "MAR-VELOUS," jásal anglický bulvární deník The Sun v narážce na jeho křestní jméno, a ne bez pointy: "Bývalý propadák Manchesteru United táhne německý klub do semifinále."

Propadák? To je dávno pryč. Sabitzerova "obrovská kvalita" by měla BVB v příštích týdnech pomoci hned dvakrát: Na jedné straně cestou do finále ve Wembley, na straně druhé v boji o opětovný postup do Ligy mistrů.

Přehled zápasu Dortmund – Atlético Madrid 4:2