Ramsay se stal nejmladším trenérem v historii MLS, opustil kvůli tomu Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ramsay se stal nejmladším trenérem v historii MLS, opustil kvůli tomu Manchester United
Ramsay si vyzkouší pozici hlavního trenéra.
Ramsay si vyzkouší pozici hlavního trenéra.Profimedia
Eric Ramsay povede od března fotbalisty Minnesoty United. Ve 32 letech se stane nejmladším trenérem v historii zámořské MLS, když kvůli pozici hlavního kouče opustí roli individuálního trenéra v Manchesteru United.

Ramsay zahájil svou trenérskou kariéru v roce 2013, kdy vedl mládežnické týmy Swansea. Později působil jako dočasný hlavní trenér třetiligového Shrewsbury nebo asistent trenéra Chelsea do 23 let.

V roce 2019 se stal nejmladším britským držitelem nejvyšší trenérské licence UEFA Pro Licence. V červenci 2021 nastoupil do Manchesteru United a loni zastával také pozici asistenta trenéra reprezentace Walesu. Nyní se stěhuje do Minnesoty United.

"Jsem neuvěřitelně nadšený, že přicházím do klubu s tak silnou fotbalovou kulturou, vášnivou fanouškovskou základnou a skvělou infrastrukturou. V průběhu celého procesu jsem mluvil s mnoha zaměstnanci a ze všech bylo cítit nadšení pro posun klubu vpřed," citovala Ramsayho agentura AP.

"Věříme, že Eric Ramsay je pro nás tou nejlepší volbou. Jeho zkušenosti s prací se špičkovými hráči, trenéry a zaměstnanci na klubové i mezinárodní úrovni jdou ruku v ruce s naší vizí," dodal sportovní ředitel klubu Khaled El-Ahmad.

Minnesota - Columbus (sobota, 20:00)