Arsenal si proti Sheffieldu zastřílel, Chelsea doma odevzdala všechny body Brentfordu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal si proti Sheffieldu zastřílel, Chelsea doma odevzdala všechny body Brentfordu

Aktualizováno
Nketiah zaznamenal svůj první hattrick v Premier League.
Nketiah zaznamenal svůj první hattrick v Premier League.AFP
Chelsea prohrála v utkání 10. kola Premier League s Brentfordem 0:2. Přestože si The Blues vytvořili spoustu možností ke skórování, ani jednou nedokázali rozvlnit soupeřovu síť. Jejich mizernou koncovku pak potrestal v 58. minutě rozhodující trefou jamajský bek Ethan Pinnock (30). Arsenal i díky hattricku Eddieho Nketiaha (24) doma deklasoval 5:0 trápící se Sheffield United. Burnley padlo v důležitém souboji s Bournemouthem 1:2. Newcastle bral ze střetnutí s Wolves nakonec i přes výkon dvougólového Calluma Wilsona (31) pouze bod za remízu 2:2.

Chelsea – Brentford 0:2

Stoupající tendenci výkonů The Blues mohl proti Včelám gólově podpořit v úvodu Noni Madueke, jenže technický pokus mladého křídelníka pouze rozezvonil břevno. Krátce nato si na přesný pas za obranu naběhl Marc Cucurella, který slabou střelou z voleje narazil na připraveného Marka Flekkena.

Ten se se svými spoluhráči ve zbytku první půle především bránil, ale žádné další nebezpečné situace už řešit nemusel.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Poločasová přestávka prospěla hostům, kteří mohli jít do vedení záhy po návratu z kabin. Kristoffer Ajer ve vápně našel dobře postaveného Vitalyho Janelta, jehož střele vystavil stopku Sánchez. Domácí se ale z obranných nedorazů nepoučili a v 58. minutě inkasovali. Bryan Mbeumo vyzval ke skórování vysokým centrem Pinnocka a ten razantní hlavičkou rozjásal hostující kotel.

Závěrečný tlak Chelsea defenziva Brentfordu bez větších potíží ustála a pomohla Flekkenovi ke druhému čistému kontu v řadě. V nastavení navíc přidal druhý zásah Bees po obranném rohu, na který si naběhl i Sánchez, Mbeumo, jenž dovezl balon do prázdné brány.

Arsenal – Sheffield 5:0

Arsenal na domácí půdě zvítězil nad posledním Sheffieldem, čímž potvrdil dobré momentální rozpoložení. Hned o tři góly Kanonýrů se postaral Nketiah, který už nyní vyrovnal své střelecké maximum v rámci jedné sezony.

Statistiky utkání Arsenal – Sheffield.
Statistiky utkání Arsenal – Sheffield.Opta by Stats Perform

Londýňané se v tabulce přiblížili městskému rivalovi Tottenhamu na rozdíl dvou bodů, hosté naopak jako jediní v lize na triumf stále čekají.

Bournemouth – Burnley 2:1

Do utkání vstoupili lépe hosté, v jejichž dresu se vůbec poprvé během sedmi sezon prosadil obránce Charlie Taylor. Cherries však ještě do konce úvodního dějství srovnali.

Statistiky utkání Bournemouth – Burnley.
Statistiky utkání Bournemouth – Burnley.Opta by Stats Perform

Po změně stran pak byli střelecky aktivnější, což vyústilo v rozhodující trefu Philipa Billinga, který dovedl svůj tým k premiérové výhře v letošním ročníku.

Wolves – Newcastle 2:2

Wolves remizovali na domácí půdě s Newcastlem, a prodloužili tak ligovou sérii bez porážky na pět duelů. Straky se mohly z pohledu ofenzivy tradičně spolehnout na Wilsona, jenž nejprve otevřel skóre, na což v závěru úvodního dějství navázal proměněnou penaltou. Zaznamenal tak sedmý ligový gól.

Svého produktivního střelce ale měli k dispozici také Vlci, v jejichž dresu rozhodl o konečné dělbě bodů Hee-Chan Hwang. Jihokorejský fotbalista se v této sezoně anglické nejvyšší soutěže prosadil již pošesté.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport