Livesport jedenáctka 27. kola Premier League: Tři týmy dodaly po dvou hráčích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 27. kola Premier League: Tři týmy dodaly po dvou hráčích
Phil Foden se v manchesterském derby podepsal pod výrhu City dvěma góly.
Phil Foden se v manchesterském derby podepsal pod výrhu City dvěma góly.AFP / Livesport
Osm týmů Premier League má zástupce v ideální sestavě 27. kola, která vzniká na základě zápasových známek udělovaných Livesportem. Manchester City, West Ham a Tottenham dodaly do nejlepší jedenáctky po dvou zástupcích, přičemž nejvyšší hodnocení měli o uplynulém víkendu forvard Sky Blues Phil Foden (23) a gólman Kladivářů Alphonse Areola (31). Oba shodně dosáhli na známku 9.1.
Ideální sestava 27. kola.
Ideální sestava 27. kola.Livesport

Brankář

Alphonse Areola (West Ham) 9.1

Hlavní hvězdou utkání na hřišti Evertonu, které West Ham i díky vítězní trefě Tomáše Součka opanoval 3:1, byl francouzský brankář Kladivářů. Připsal si 10 úspěšných zákroků včetně toho, jímž zneškodnil penaltu Betovi. Pokutový kop zlikvidoval Areola v aktuální sezoně podruhé.

Obránci

Mads Roerslev (Brentford) 8,2

Dánský záložník Včel vyrovnával v domácím utkání s Chelsea na 1:1, nakonec se v západním Londýně zrodila remíza 2:2. Roerslev byl pro domácí platný na obou koncích hřiště, když vyslal tři klíčové přihrávky a předvedl stejný počet obranných zákroků.

Fabian Schär (Newcastle) 8,2

Stoper Newcastlu se výrazně podílel na domácím vítězství nad Wolves 3:0, když pomohl svému týmu k čistému kontu a zároveň si připsal asistenci na poslední gól zápasu. I díky jeho poctivé defenzivní činnosti se Vlci dostali pouze ke třem střelám.

Heat mapa Fabiana Schära proti Wolves.
Heat mapa Fabiana Schära proti Wolves.Opta by Stats Perform / Profimedia

Cristian Romero (Tottenham) 8,1

Kapitán Spurs byl jedním z hlavních strůjců působivého obratu proti Crystal Palace. Domácí ještě čtvrt hodiny před koncem prohrávali 0:1, i díky vítěznému gólu argentinského obránce ale nakonec brali tři body za triumf 3:1. Romero byl dominantní na míči, zaznamenal 132 dotyků s balonem a 117 přesných přihrávek.

Záložníci

Harry Wilson (Fulham) 8,4

Fulham vybojoval důležité vítězství 3:0 nad Brightonem a v tabulce se mu přiblížil na rozdíl čtyř bodů. Za výhru mohou Chalupáři vděčit zejména velšskému záložníkovi, který  ve 21. minutě otevřel skóre parádní střelou levačkou a nedlouho poté zapsal asistenci na branku Rodriga Munize, jenž předtím přihrál na gól jemu.

Edson Álvarez (West Ham) 8,7

Mexický středopolař předvedl v srdci zálohy West Hamu skvělý výkon, proti Evertonu vynikal zejména v defenzivní činnosti. Vyhrál 10 soubojů, posbíral tři obranné zákroky a zachytil pět přihrávek. Vše korunoval v nastavení gólem po brejku na 3:1, kterým potvrdil zisk tří bodů pro Kladiváře.

Rodri (Manchester City) 8,2

Jak u něj bývá zvykem, vystřihl další zodpovědný a pracovitý výkon ve středu pole a přispěl k vítěztví City v manchesterském derby 3:1. Obhájce titulu sice brzy prohrával, nicméně zápasu zcela dominoval. Španělský záložník narýsoval tři klíčové přihrávky a byl přesný při všech 11 pokusech o dlouhé míče.

Rodri (R) zachovává klid, když hráči Man Utd tlačí na branku
Rodri (R) zachovává klid, když hráči Man Utd tlačí na brankuProfimedia

James Maddison (Tottenham) 8,2

Anglický záložník pokračuje po návratu po zranění v nadstandardních výkonech. V nepříznivě se vyvíjejícím klání s Crystal Palace ukazoval svou kreativitu, Romerovi asistencí připravil vítěznou branku a vytvořil další dvě klíčové přihrávky. Jeho návrat do plné kondice bude pro Spurs zásadní v boji o Ligu mistrů.

Útočníci

Phil Foden (Manchester City) 9,1

V ideální sestavě Premier League se objevil podruhé v řadě, tentokrát díky přesvědčivému výkonu v derby. Odchovanec City se pod výhru podepsal dvěma góly, když nejprve střelou zdálky vyrovnal a poté se prosadil z šestnáctky. Společně s Areolou je díky hodnocení 9.1 nejlepším hráčem 27. kola.

Fodenovy statistiky proti Manchester United.
Fodenovy statistiky proti Manchester United.Livesport

Kai Havertz (Arsenal) 8,3

Při drtivém triumfu Arsenalu v Sheffieldu 6:0 byl znovu ve skvělé formě, na Brammal Lane zaznamenal proti United gól a asistenci. Německý ofenzivní univerzál si navíc zapsal do osobních statistik čtyři klíčové přihrávky a dva vyhrané souboje. I díky jemu Kanonýři nadále ztrácejí na první místo jen dva body.

Ollie Watkins (Aston Villa) 8.2

Velkolepé tažení anglického útočníka aktuální sezonou Premier League pokračovalo i ve 27. kole, zejména díky němu si Aston Villa odvezla z Lutonu výhru 3:2. Watkins dal dva góly, v posledních třech utkáních skóroval pětkrát a dostal se už na 16 zásahů, což je jen o dva méně, než má lídr tabulky střelců Erling Haaland.

Watkinsonovy ligové statistiky v aktuální sezoně jsou působivé.
Watkinsonovy ligové statistiky v aktuální sezoně jsou působivé.Livesport

Tabulka Premier League