Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mám blíže k odchodu než k setrvání. Příští sezona pro mě bude možná poslední, říká Guardiola

Pep Guardiola nastoupil jako hlavní trenér do Manchesteru City v roce 2016.
Pep Guardiola nastoupil jako hlavní trenér do Manchesteru City v roce 2016.Reuters
Pep Guardiola (53) v neděli několik minut poté, co dovedl Manchester City ke čtvrtému titulu v Premier League v řadě, nadhodil možnost odchodu. Zároveň také pochválil výkony Mikela Arteta (42) a Jürgena Kloppa (56), kteří byli v jeho očích velmi dobrými soupeři.

Na pozápasové tiskové konferenci Guardiola prozradil, že je přirozeně unavený po dalším náročném období, které však vyústilo v pozoruhodný šestý titul za posledních sedm let. Španěl odkoučoval na lavičce Cityzens osmou sezonu, je to tak suverénně nejdéle co kdy byl na pozici hlavního trenéra v jakémkoliv klubu.

"Realita je taková, že mám blíže k odchodu než k setrvání," řekl Španěl pro Sky News, ačkoliv následně upřesnil, že k okamžitému odchodu z klubu nedojde. "Mluvili jsme s klubem, moje emoce chtějí abych neodcházel. Zůstanu i v příští sezoně a během ní si znovu promluvíme. Ale osm nebo devět let? Uvidíme..."

Fanoušky však ujistil, že je plně koncentrovaný na výzvu, která přijde 25. května – finále FA Cupu proti Manchesteru United. Uznávaný kouč navíc uvedl, že znovu najde motivaci pro další sezonu Premier League, jak to udělal už několikrát.

Guardiola byl ohledně velkolepého úspěchu skromný a řekl, že jiní manažeři, jako například Alex Ferguson z Manchesteru United, toho v minulosti dosáhli více než on. Hodně také chválil trenéry Mikela Artetu a Jürgena Kloppa, kteří na něj celou dobu tlačili a bojovali až do posledních kol.

"Opět jsme neuvěřitelným způsobem soupeřili a nakonec jsme to i s malou rezervou vyhráli. Dokázali jsme něco neuvěřitelného," nešetřil chválou na adresu svých hráčů.

Nedělní zápas Manchesteru City proti West Hamu.
Nedělní zápas Manchesteru City proti West Hamu.Opta by Stats Perform

"Kdybych tady zítra přistál a oni by mi řekli, že v příštích sedmi letech vyhrajete šestkrát Premier League, řekl bych si, že jste se zbláznili. Je to Premier League, je to ta nejtěžší soutěž na světě, z mnoha důvodů," dodal zkušený kouč.

Pochvala Kloppovi a Artetovi

Guardiola vzdal emotivní hold Kloppovi, který v neděli naposledy odkoučoval zápas na lavičce Liverpoolu. "Bude mi moc chybět. V mém životě byl velmi důležitý. Chci mu poděkovat za jeho práci. S jeho týmem nás nutil odvádět co nejlepší práci. Byl v mém životě velkým konkurentem. Bylo to tak strašně těžké proti němu soupeřit," řekl.

Arteta, jeho bývalý asistent v Manchesteru City, byl dalším obrovským soupeřem. Arsenal však nakonec skončil dva body za Cityzens.

Konečná tabulka Premier League.
Konečná tabulka Premier League.Livesport

"Od Mikela a jeho hráčů jsme dostali jasnou zprávu a pochopili jsme to. Víme, že tu budou ještě mnoho let. Mladý manažer s velkým talentem. Hodně na sebe upozornili, v příštích letech si na ně musíte dávat pozor," dodal Guardiola.

Přehled zápasu Manchester City – West Ham 3:1