Ostrovům dávají sbohem další osobnosti. Do Arábie se stěhují Mahrez a Henderson

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ostrovům dávají sbohem další osobnosti. Do Arábie se stěhují Mahrez a Henderson

Riyad Mahrez vyjde nového zaměstnavatele na 30 milionů liber.
Riyad Mahrez vyjde nového zaměstnavatele na 30 milionů liber.Profimedia
Lukrativní nabídka ze Saúdské Arábie zlákala další dvě fotbalové hvězdy. Alžírský útočník Riyad Mahrez (32) přestoupí podle BBC za 30 milionů liber (826 milionů korun) z Manchesteru City do Al Ahli. Anglický záložník Jordan Henderson (33) má namířeno z Liverpoolu do Al-Ittifaku, který za něj zaplatí 12 milionů liber (330 milionů korun) plus bonusy.

Mahrez působil v Manchesteru City od roku 2018, kdy přišel za 60 milionů liber z Leicesteru a stal se v té době nejdražší posilou v historii klubu. Leicesteru předtím pomohl k senzačnímu anglickému titulu. S manchesterským týmem vyhrál Premier League ještě čtyřikrát, k tomu letos přidal triumf v Lize mistrů.

V al-Ahlí se potká se senegalským gólmanem Édouardem Mendym, který přišel z Chelsea, a brazilským útočníkem Robertem Firminem, jemuž vypršela smlouva v Liverpoolu.

Anfield opustí také Henderson, i když měl smlouvu ještě na dva roky. Třiatřicetiletý vicemistr Evropy nastupoval za Liverpool od roku 2011 a vyhrál s ním anglickou ligu i Ligu mistrů. V al-Ittifáku ho povede liverpoolská legenda Steven Gerrard, který podepsal s klubem smlouvu na začátku měsíce.

Další přestupy a spekulace