Po sadě výher jen remíza. West Ham i se Součkem hrál s Brightonem bez branek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Po sadě výher jen remíza. West Ham i se Součkem hrál s Brightonem bez branek

Aktualizováno
Utkání skončilo bez branek.
Utkání skončilo bez branek.AFP
Brighton získal ve 20. kole Premier League na stadionu West Hamu bod za remízu 0:0. V sestavě hostů naskočil již do svého 632. ligového klání James Milner (37), čímž vyrovnal Ryana Giggse na druhé příčce v historických tabulkách ligy. Jeho spoluhráči mu však k tomuto milníku gólem nepopřáli, ke čtvrtému domácímu čistému kontu napříč soutěžemi v řadě pomohl Kladivářům i novou smlouvou oceněný Tomáš Souček (28). Jeho parťák Vladimír Coufal (31) kvůli chřipce nehrál.

West Ham – Brighton 0:0

Od začátku utkání se hrálo především mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů se nebyl schopný dostat do výraznější šance. Na první střelu si museli diváci počkat do 23. minuty, kdy vypálil Milner, jeho pokus byl však tečovaný a nepředstavoval pro Alphonse Areolu větší hrozbu.

O několik minut později se dostal do mnohem nebezpečnější situace na druhé straně hřiště James Ward-Prowse, jenž pálil levačkou z voleje, hostující gólman se však blýskl pěkným zákrokem. Několik chvil poté měl také dost práce Areola, který musel řešit několik zakončení Albionu, všechna ale dokázal zlikvidovat.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran byli aktivnější svěřenci Roberta De Zerbiho. V první větší šanci druhého dějství se objevil Danny Welbeck, svůj pokus z 55. minuty však poslal pouze doprostřed brány. O několik minut později pálil z hranice penaltového puntíku Joao Pedro, zamířil ovšem do stejných míst jako jeho spoluhráč, a proto neměl Areola problém ani při řešení této situace.

The Seagulls ve zbytku druhé půle zamkli svého soupeře ve vlastní šestnáctce a marně se snažili dostat skrz obranu Kladivářů. V závěru utkání se nakonec ocitl v obrovské šanci Jakub Moder, z hranice malého vápna však vysoko přestřelil.

Tabulka Premier League