West Ham měl podle anglických médií uplatnit opci na Coufala, ten není spokojený se smlouvou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
West Ham měl podle anglických médií uplatnit opci na Coufala, ten není spokojený se smlouvou
Vladimír Coufal údajně není v klubu spokojený.
Vladimír Coufal údajně není v klubu spokojený.Profimedia
Pořádné překvapení připravil nejspíš šéfům i vedení londýnského West Hamu český reprezentant Vladimír Coufal (31). Pokud je zpráva britského listu The Sun pravdivá, měla by být opora Kladivářů v současném působišti extrémně nešťastná. Zmíněný zdroj dokonce tvrdí, že hráč, který má s Hammers kontrakt až do roku 2025, je připravený už v lednovém termínu jednat o přestupu ke konkurenci. Změně dresu by se případně nebránil ani v létě.

West Ham, který je na šesté příčce Premier League a na podzim uhrál 33 bodů, což je nejlepším počinem Kladivářů v historii, přitom využil opci a pojistil si českého hráče na dalších dvanáct měsíců. Smluvně je tak vázán v klubu až do roku 2025.

The Sun ale uvádí, že místo radosti je hráč nešťastný a zvažuje svou budoucnost v klubu. Coufal prý doufal, že dostane od klubu dlouhodobější kontrakt. Proto je prý otevřený případným nabídkám od konkurence. Když nevyjde změna dresu v zimním termínu, mohl by se přestup realizovat v létě.

Statistiky z posledních sezon.
Statistiky z posledních sezon.Livesport

Coufal zamířil do West Hamu v říjnu 2020 ze Slavie za šest milionů eur (cca 162 milionů korun) a vypracoval se v oporu Kladivářů. V Premier League dosud odehrál za West Ham 108 zápasů, v této sezoně si připsal 24 startů. V minulé sezoně pomohli ve vršovickém Edenu se záložníkem Tomášem Součkem klubu k vítězství v Konferenční lize.

Před koncem kvalifikace o postup na Euro 2024 byl Coufal vyloučen z české reprezentace, protože před klíčovým duelem s Moldavskem opustil se spoluhráči Kuchtou a Brabcem hotel. Hráči si šli užívat do klubu Belmondo, čímž hrubě porušili nastavená pravidla. O tom, zda se pro Euro hříšníci do národního týmu vrátí, rozhodne až nový kouč reprezentace.

Další přestupy a spekulace