Solankeho další zásah West Ham nepotopil. United v infarktovém závěru skolili Wolves

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Solankeho další zásah West Ham nepotopil. United v infarktovém závěru skolili Wolves

West Ham doma jen remizoval s Bournemouthem 1:1.
West Ham doma jen remizoval s Bournemouthem 1:1.AFP
West Ham i přes vlažný start v 22. kole Premier League uhrál před vlastními fanoušky bod za remízu 1:1 s Bournemouthem. Třešně poslal už ve třetí minutě do vedení třetí nejlepší střelec soutěže Dominic Solanke poté, co mu nešťastně přistrčil balon Kalvin Phillips. Kladiváři vyrovnali, když penaltu proměnil James Ward-Prowse. Za domácí odehrál celé utkání Tomáš Souček, Vladimír Coufal si odpykával trest za vyloučení. Wolves doma proti Manchesteru United v závěru dotáhl dvougólovou ztrátu, o triumfu Rudých ďáblů 4:3 ale v 97. minutě rozhodl Kobbie Mainoo.

West Ham – Bournemouth 1:1

West Hamu po sérii čtyř klání v řadě bez vítězství přišla vhod týdenní přestávka. Ta poskytla manažerovi Davidu Moyesovi dostatek času, aby své mužstvo i s novou posilou Phillipsem zapojil do tréninku po nešťastné remíze (2:2) na hřišti Sheffieldu. Kladiváře nečekal jednoduchý úkol, jelikož Bournemouth prohrál od 5. listopadu minulého roku jen s Liverpoolem a Tottenhamem.

Philips se do nového angažmá uvedl hned ve třetí minutě prachbídně. Pod tlakem totiž nedokázal odehrát bezpečně míč a nabil jej Solankemu, číhajícímu za obranou. Kanonýr Cherries zachoval klidnou hlavu a umlčel domácí diváky. The Irons se dlouho nemohli dostat do zápasu a přidávali nepřesnosti, což v 36. minutě vyústilo v rychlý útok Bournemouthu. Naštěstí pro Kladiváře se výborným zákrokem blýskl Alphonse Aréola.

Čtvrthodinu po změně stran se domácí dožadovali penalty, kterou jim nakonec přiřkl VAR. K exekuci se postavil Ward-Prowse a riskantní střelou doprostřed brány vyrovnal. Z penalty se tak trefil druhý duel v řadě. Zlepšený herní projev Kladivářů znamenal, že si již Bournemouth netvořil šance tak snadno. Závěrečný tlak se však nepodařilo nastolit ani svěřencům Davida Moyese, jejichž snaha většinou končila nepřesným centrem.

Wolves – Manchester Utd 3:4

Marcus Rashford chtěl dát jistě zapomenout na kritiku ohledně disciplíny. To se mu povedlo již v páté minutě, když se po krátkém pasu Rasmuse Höjlunda prosadil parádní střelou z hranice šestnáctky k pravé tyči. Aktivnější Rudí ďáblové drželi Wolves pod tlakem i nadále. Ve 22. minutě přidal druhou branku asistent té první Nor Höjlund, jemuž se šťastně odrazil balon na kopačku po zblokovaném pasu Luka Shawa a odtud putoval do branky.

Síť za zády gólmana Wolves rozvlnil zvonu Höjlund ve v závěru poločasu, jeho radost však zhatil praporek pomezního. O tři minuty později z ofsajdového postavení také pálil Casemiro. Do druhého dějství nastoupili Vlci o poznání lépe. Tvořili si jednu šanci za druhou. Drama přineslo až rozhodnutí z 68. minuty, kdy sudí Jarred Gillett ukázal po faulu Casemira na puntík, z kterého se střelou doprostřed prosadil Pablo Sarabia. Inkasovaná branka nemusela United dlouho mrzet.

Erik ten Hag totiž připravil parádní střídání, kdy se do hry v 73. minutě dostal Scott McTominay a o dvě minuty později se po skvěle zakrouceném rohovém kopu Bruna Fernandese hlavou rozvlnil síť. V 85. minutě Vlci snížili na rozdíl jediné branky, když se zblízka prosadil Max Kilman, jehož našel obětavým pasem Craig Dawson. V páté minutě nastavení dokonce vyrovnal Pedro Neto, radost z bodu však netrvala dlouho. O dvě minuty později nádhernou ranou do pravého dolního růžku rozhodl Mainoo.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport