Trenér Howe vyhlíží návrat zraněných opor a věří, že se Newcastle brzy zvedne

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trenér Howe vyhlíží návrat zraněných opor a věří, že se Newcastle brzy zvedne

Howe věří, že navrátilci pomohou Newcastlu vyšplhat se v tabulce výše.
Howe věří, že navrátilci pomohou Newcastlu vyšplhat se v tabulce výše.Profimedia
Newcastle prohrál poslední čtyři ligové zápasy, ale trenér Eddie Howe (46) věří, že s postupným návratem opor se výsledky týmu výrazně zlepší.

Newcastle se naposledy radoval z ligové výhry 16. prosince, ale během ledna si to vynahradil alespoň v FA Cupu, kde vyřadil Sunderland a Fulham. Po dvou týdnech by měl být navíc k dispozici paraguayský útočník Miguel Almirón, což "Strakám" před úterním zápasem na půdě Aston Villy určitě přijde vhod.

Kvůli zranění kotníku však bude chybět stoper Jamaal Lascelles. "Věříme, že Miguel bude připraven hrát. Jamaal sice nemá vážné zranění, ale nic se nedá říct s jistotou, ale podle všech indicií k dispozici nebude," prozradil trenér Howe.

Fotbalisté Newcastlu a jejich bídná forma.
Fotbalisté Newcastlu a jejich bídná forma.Livesport

Newcastlu se letos i kvůli četným zraněním nedaří získávat tolik bodů jako v uplynulé sezoně. V posledních sedmi zápasech Premier League tým šestkrát prohrál a v tabulce se nachází na desátém místě s 29 body, což znamená čtrnácibodové manko na pozice zaručující Ligu mistrů.

Ty uzavírá Aston Villa, nejbližší soupeř týmu ze severu Anglie. Očekává se, že navrátilci týmu pomohou. "Barnes je velmi blízko návratu, pravděpodobně nejblíže ze všech je Wilson. Willock a Anderson ještě musí počkat," nechal se slyšet Howe.

V prvním vzájemném zápase letošní sezony dokázal Newcastle porazit Aston Villu vysoko 5:1, od té doby však uplynulo hodně času a také forma týmů je zcela opačná. Favoritem na domácím hřišti bude birminghamský tým vedený trenérem Unaiem Emerym.

Aston Villa - Newcastle (úterý, 21:15)